RETT TIL OVERTID: Flere Nille-butikker har fått pålegg om å betale butikksjefene overtid.

RETT TIL OVERTID: Flere Nille-butikker har fått pålegg om å betale butikksjefene overtid.

Martin Guttormsen Slørdal

Nille Hamar må betale butikksjefen overtid

Arbeidstilsynet har bedt nok en Nille-butikk om å gi butikksjefen en
ny arbeidskontrakt.
10.02.2016
13:10
10.02.2016 13:10

Mens Direktoratet for Arbeidstilsynet er i ferd med å behandle en klage fra Nille på at butikksjefen på Måløy skal ha en ny arbeidskontrakt med overtidsbetaling, har Arbeidstilsynet Indre Østland vært på tilsyn i en Nille-butikk på Hamar. Også denne butikken har fått varsel om pålegg om å gi butikksjefen en arbeidskontrakt som sikrer vedkommende overtidsbetaling.

Les også: Nille nøler med å betale overtid

Viser til Tromsø-vedtak

I dag er butikksjef-stillingen i Nille på Hamar definert som særlig uavhengig, noe som ikke gir rett til overtidsbetaling. Det mener altså Arbeidstilsynet er feil fordi butikksjefen inngår i turnusen sammen med de andre ansatte og ikke kan komme og gå som hun vil, og fordi hun inngår i bedriftens ordinære ferieplaner. Arbeidstilsynet viser også til at butikksjefen i Tromsø har fått ny kontrakt med overtidsbetaling etter at saken har vært igjennom en klagebehandling hos Direktoratet for Arbeidstilsynet.

I et brev til Arbeidstilsynet hevder imidlertid Nille at det ikke er relevant å sammenligne Nille-butikken på Hamar med den i Tromsø. Alle butikkene er ikke like, men har store variasjoner i areal, omsetning og antall ansatte, påpeker kjeden.

Les om Nille i Tromsø: Nille-butikksjef skal ha overtidsbetaling

Venter på Måløy-klage

Nille på Hamar har fått frist til 1. mars med å gi butikksjefen en ny arbeidskontrakt som innebærer at vedkommende skal ha overtidsbetaling.

Det er samme frist som Nilles butikker i Hammerfest, kjøpesenteret Trondheim Torg og på Måløy har fått til å gi butikksjefene her en ny arbeidskontrakt. Butikken på Måløy har klaget på vedtaket. Saken er nå under behandling hos Direktoratet for Arbeidstilsynet. Utfallet av denne saken kan få konsekvenser for alle de tre andre Nille-butikkene.

lene.svenning@lomedia.no

10.02.2016
13:10
10.02.2016 13:10