MER I PUNGEN: De ansatte i Vinmonopolet får et generelt tillegg på 2,4 prosent med virkning fra 1. april.

MER I PUNGEN: De ansatte i Vinmonopolet får et generelt tillegg på 2,4 prosent med virkning fra 1. april.

Martin Guttormsen Slørdal

Lønna opp i Vinmonopolet

Polansatte øker lønna med i tråd med frontfaget. HK forventet mer.
30.05.2017
11:42
30.05.2017 11:42

martin.slordal@lomedia.no

Mandag ettermiddag ble det enighet i de lokale lønnsforhandlingene i Vinmonopolet, de såkalte B-delsforhandlingene. Resultatet ble i tråd med frontfaget. HK-medlemmene i polet øker lønna med 2,4 prosent.

Forventet mer

Christopher Beckham, nestleder i Handel og Kontor, representerte HK under forhandlingene. Han hadde forventet mer ut av de lokale lønnsforhandlingene med Vinmonopolet, en bedrift som kunne vise til et veldig godt økonomisk resultat i 2016.

– Vinmonopolet er en bedrift som går godt. Derfor forventet vi mer ut av de lokale lønnsforhandlingene. Men alt i alt så er det et godt økonomisk oppgjør i et år vi skal vise moderasjon, sier han til HK-Nytt.

Christopher Beckham sier det har vært tøffe tak rundt forhandlingsbordet, og at det slett ikke var sikkert at de klarte å få til en lønnsøkning på 2,4 prosent etter den siste forhandlingsrunden.

– Vi ønsker ikke å gå til streik under et mellomoppgjør. Arbeidsgivers endelige tilbud ble akseptert ene og alene for å unngå streik i årets forhandlinger, sier Beckham.

Spekter dikteres av NHO

HKs forhandlingsleder Christopher Beckham er av den oppfatning av at partene ikke har hatt reelle forhandlinger, og at arbeidsgiverorganisasjonen Spekter har latt seg styre av NHO. Beckham mener at Vinmonopolet skyver resultatet fra frontfagsforhandlingene foran seg.

– Min subjektive oppfatning er at det er NHO som har bestemt årets lønnsoppgjør i Vinmonopolet, og ikke Vinmonopolet og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, sier en irritert Christopher Beckham.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

30.05.2017
11:42
30.05.2017 11:42