OPPGITT: LO-leder Gerd Kristiansen mener bedrifsledelsen ved Design Forum framviser svært gammeldagse holdninger ved å nekte de ansatte tariffavtale.

OPPGITT: LO-leder Gerd Kristiansen mener bedrifsledelsen ved Design Forum framviser svært gammeldagse holdninger ved å nekte de ansatte tariffavtale.

Martin Guttormsen Slørdal

LO-lederen langer ut mot Design Forum

Gerd Kristiansen synes det er oppsiktsvekkende at det fortsatt finnes bedriftsledere som sjefen ved Design Forum.
17.02.2014
15:33
27.08.2015 20:00

eva.ler.nilsen@lomedia.no

– Jeg kjenner ikke mannen, men på meg virker han antikvarisk. Jeg vet ikke hvor han henter sine holdninger fra, men det er helt utrolig at det fortsatt finnes bedriftsledere som nekter de ansatte grunnleggende rettigheter, sier Gerd Kristiansen.

Felles kamp

Mandag stilte LO-lederen på streikevakt sammen med de ansatte ved Design Forum, som nå er inne i sin fjerde streikeuke for tariffavtale.

Kristiansen er opprørt over at Haakon Strømsmo nekter å undertegne avtalen, men har et håp om at de skal komme i mål, enten før eller under den obligatoriske meklingen som partene skal i mandag 24. februar.

– Dette må jo bare gå, hvis ikke har vi tapt. Ikke bare HK-medlemmene, men hele det norske arbeidslivet. Det er utrolig mange i samme situasjon som de ansatte på Design Forum, så de kjemper en felles kamp. Disse jentene bærer manges sak på sine skuldre, sier Gerd Kristiansen, som understreker at hele LO står hundre prosent bak de streikende.

På en knivsegg

LO-lederen er klar over at bedriften ikke går så godt økonomisk, og at en konkurs kan være et mulig utfall av streiken.

– Det vil jo være trist om det skjer, men når du som bedriftsleder balanserer så til de grader på en knivsegg når det gjelder de ansattes rettigheter og vilkår, så har du kanskje ikke livets rett likevel, sier hun til HK-Nytt.

Hylles

Gerd Kristiansen har invitert de streikende HK-medlemmene til LOs representantskapsmøte i morgen.

– Da skal vi behandle kravene til tariffoppgjøret, men jeg skal starte min tale med å hylle de streikende ved Design Forum. Det er jeg sikker på at hele representantskapet vil være med meg på, sier hun.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

17.02.2014
15:33
27.08.2015 20:00