DISKUTERER: Etter det HK-nytt har fått opplyst bruker Power nå tid på å diskutere internt om også ansatte som er omfattet av tariffavtale skal få bonus.

DISKUTERER: Etter det HK-nytt har fått opplyst bruker Power nå tid på å diskutere internt om også ansatte som er omfattet av tariffavtale skal få bonus.

Brian Cliff Olguin

Elkjøp gir alle bonus – nå vurderer Power det samme

Elektronikkjeden Power har brukt uka på å vurdere om de skal følge konkurrenten og snu i det LO og HK kaller forskjellsbehandling av fagorganiserte ansatte.
08.10.2021
14:08
08.10.2021 14:08

brian.cliff.olguin@lomedia.no

Tidligere denne uka annonserte Elkjøp at de snur og gir alle ansatte like lønns- og bonusordninger. I august avslørte e24.no at verken Elkjøp eller Power utbetalte månedsbonuser til sine ansatte ved butikker med tariffavtale. Bare ansatte uten tariffavtale fikk bonus.

Det tok ikke lang tid før reaksjonene strømmet inn. Overfor HK-Nytt brukte Oslos byrådsleder Raymond Johansen uttrykk som «fagforeningsknusing» og sa at han ikke ville handle mer hos Elkjøp.

Det var først etter at LO annonserte at de hadde valgt å si opp en avtale med Elkjøp til en verdi av 30 millioner kroner, at elektronikkjeden snudde og ga alle ansatte, også de med tariffavtale, like lønns- og bonusordninger.

Les også: Coop Extra utvider åpningstida. Tillitsvalgte synes de har lite de skal ha sagt

I tenkeboksen

Tirsdag denne uka, med Elkjøp-saken som bakgrunn, fortalte PR- og kommunikasjonssjef i Power, Siri Røhr-Staff til HK-Nytt at kjeden kom til å bruke denne uka på å vurdere hva de skulle gjøre med bonusordningene. I dag, fredag, svarer hun at Power trenger mer tid.

I en epost til HK-Nytt skriver PR- og kommunikasjonssjefen:

«Dette er omfattende arbeid med flere hensyn å ivareta, spesielt i forhold til våre ansatte. Vi vil, sammen med våre ansatterepresentanter, fortsette å drøfte disse spørsmålene og komme tilbake med en beslutning når vi har sett på alle sider av saken.»

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Ingen kontakt

HK-tillitsvalgte i Power som HK-Nytt har vært i kontakt med, har per i dag ikke fått noen innkalling til møter eller annen informasjon rundt spørsmålet om bonusordningen i bedriften.

Leder i Handel og Kontor, Christopher Beckham, sier til HK-Nytt at han ønsker seg møte med Power, men så langt har det ikke funnet sted.

Les også: 135.000 er lavtlønte i varehandelen. Slik vil tidligere HK-leder slå ned på fagforeningsknusing

08.10.2021
14:08
08.10.2021 14:08