JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jobben min

– Jeg har en jobb som betyr noe utover lønnsslippen

Hvem: Dina Skaar (25)
Hvor: Foodoras forretningsavdeling
MOBIL: - I forretningsavdelingen har vi «free seating». Det betyr at vi ikke har faste plasser, men blir oppfordret til å sette oss på forskjellige steder. På denne måten skal vi enkelt kunne få innspill fra de andre avdelingene, sier Dina Skaar i Foodora.

MOBIL: - I forretningsavdelingen har vi «free seating». Det betyr at vi ikke har faste plasser, men blir oppfordret til å sette oss på forskjellige steder. På denne måten skal vi enkelt kunne få innspill fra de andre avdelingene, sier Dina Skaar i Foodora.

Brian Cliff Olguin

brian@lomedia.no

Da koronapandemien brøt ut, ble jeg i all hast sendt hjem fra utvekslingsstudier i Australia. Hjemme i Norge satt jeg med nettstudier samtidig som alt av restauranter og uteliv stengte ned. Det var ikke noe bedre å gjøre enn å få seg en jobb. Og det som var tenkt å være en deltidsjobb ble raskt en fulltidsjobb i serviceavdelingen til Foodora. Jobben vår var ansett som samfunnskritisk siden vi også delte ut verneutstyr til budene som kjørte ut mat til folk. Det var godt å få min sosiale dose gjennom jobben.

Foodora fikk en skikkelig oppsving, det var ikke bare middager og lunsjer folk skulle ha levert hjem til seg. Foodora leverer alt fra blomster til dagligvarer. Vi gikk fra å være 50 ansatte i 2020 til 250 i dag.

Jeg jobber ikke lenger i serviceavdelingen, men i forretningsavdelingen som CSR (Corporate Social Responsibility) business development manager. På godt norsk er jeg prosjektleder med ansvar for sosial bærekraft. Dette passer meg topp siden jeg studerte innovasjon og forretningsutvikling. I tillegg er jeg veldig glad i å ta vare på naturen, mennesker og dyr.

Noe av det beste med jobben min er at jeg jobber med all slags folk i bedriften. Forretningsavdelingen har «free seating», som betyr at vi blir oppfordret til å sette oss på forskjellige steder i kontorlandskapet. Det gjør det enklere å få innspill fra ulike avdelinger.

Det passer fint når ansvarsområdet mitt er bærekraft, og jeg trenger innspill fra ulike mennesker om for eksempel hvordan vi kan kutte ned på klimagass- og energiutslipp. Skoen trykker mest i lokalene våre. Derfor skal vi kartlegge videre energiutslippet i byggene. Da kan vi se hvilke tiltak som bør settes inn for å bli mer klimavennlige.

Noen prosjekter er mindre komplekse, men veldig givende. For eksempel arrangerte vi loppemarked for å samle inn penger til TV-aksjonen i tillegg til at vi gikk med bøsser.

En del av jobben min er å tilpasse appen vår slik at man enkelt kan støtte opp om gode saker. Med «Share the meal» fra FNs Verdens matvareprogram kan kunder med et par klikk donere et lite beløp som gir et måltid til barn og familier i nød. Det kan de gjøre samtidig som de følger med på kartet i appen hvor langt budet har kommet.

Jeg føler meg heldig som har en jobb som betyr noe utover lønnsslippen.