Arbeidsliv

AMBISIØS: Vigdis Rekdahl og resten av LO Finans HK er glad for at kontingenten settes ned for hennes yrkesgruppe. Nå skal fagforeningen doble antall medlemmer på tre år.

Erlend Angelo

Ansatte i finanssektoren får lavere HK-kontingent

NYTT ARBEIDSUTVALG: Christopher Beckham (i midten) tar over ledervervet i HK fra 1. april. Det ble klart under representantskapet torsdag. Han får med seg Elisabeth Sundset som 2. nestleder, mens Bjørn Mietinen fortsetter som 1. nestleder. Trine Lise Sundnes (i bakgrunnen) fortsetter som leder fram til 1. april.

Christopher Beckham blir ny HK-leder

STILLER TIL VALG: Fawsi Adem vil inn i HKs ledelse. Trine Skaug Martinsen, John Thomas Suhr, Åsmund Utgård og Charlott Pedersen fra HK region Øst og lokale fagforeninger gir ham sin fulle støtte.

Fawsi Adem vil inn i HK-ledelsen

PÅ SKOLEBENKEN: Nå kan lageransatte få fylt på kompetansetanken sin. HK tilbyr medlemmene sine gratis høyskolekurs.

Bjørn Mietinen/HK

HK gir lagerarbeidere gratis høyskoleutdanning

POTENSIALE: HK vil prioritere å verve flere medlemmer på kjøpesentre.

HK satser på verving i disse bransjene i 2020

Klubben i Kolonial.no er fersk, tariffavtalen ble signert i vår. Nå har de lyktes godt med sitt første lokale lønnsoppgjør. På bildet ser vi (fra fremst til bakerst) Maria Andersen, Thor Temre, Jan Mario Bendoni, Kjell Langhus, Håkon Forr og Kim Emil Halvorsen.

Erlend Angelo

Fersk tariffavtale og fersk tillitsvalgt ingen hindring da Kolonial.no gjennomførte sin første lønnsforhandling

VETERAN: Elisabeth Sundset ehar vært tillitsvalgt i HK i 25 år. Hun er glad for at forbundsstyret har innstilt henne som konstituert 2. nestleder i forbundet.

Elisabeth Sundset er innstilt som ny nestleder i HK

IKKE FOR GAMLE: Dagens HK-ledelse har langt igjen til aldersgrensa på 62 år. Nå diskuteres det om en maks-begrensing på tre landsmøteperioder i hver posisisjon er en bedre regel. På bildet: Christopher Beckham, 2. nestleder i HK, Bjørn Mietinen, 1. nestleder, og forbundsleder Trine Lise Sundnes. Bildet er fra landsmøtet i 2016.

HK vurderer å skrote aldersgrensa for ledelsen

MEDLEMSBOK: Slik så det ut når kontingenten var betalt i tidligere tider. Mange pensjonister slipper å betale kontingent til HK. Nå diskuteres det om det skal forsette slik.

HK diskuterer om alle pensjonister skal betale kontingent og forsikring

NY SITUASJON: – Det oppstår en ny situasjon når Postkom går inn i Fagforbundet. Vi mener man bør samle medlemmene i finanssektoren i HK, for å få økt forhandlingskraft, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor.

Postkom-medlemmene i DNB vil inn i Fagforbundet, HK mener de bør inn hos dem. Nå kan LO avgjøre hvor de skal

GÅR AV: Fra 1. april er Trine Lise Sundnes ikke lenger leder i Handel og Kontor.

Sundnes går av som HK-leder

BESØKER SKOLEUNGDOM: Iselin Blakkestad besøker elever på ungdoms- og videregående skoler på Østlandet for å lære dem om plikter og rettigheter i arbeidslivet.

HK lærer skoleungdom om plikter og rettigheter i arbeidslivet

LUFTET FANEN: Lars Jakob Furunes var en av flere HKere som deltok i likelønnsaksjonen I Trondheim. Fagforeningsfanen var med.

Bjørn Lønnum Andreassen

Kvinner jobber gratis ut året

Bjørn Brander, leder i Powers konsernklubb.

Erlend Angelo

– «Alle» i Power har blitt spurt om å jobbe gratis

Iselin Blakkestad, her intervjuet av Sigrid Bonde Tusvik, savner flere engasjerte klimastemmer.

Erlend Angelo

– Mangler en generasjon med klimaengasjement

NATURTALENT: Christopher Beckham, 2. nestleder i HK, tok en vakt på Vinmonopolet på Sartor senter utenfor Bergen under HKs verveuke. HK-medlem Merete Birkelid mener han er et naturtalent bak kassa.

HK på vervetokt hele uka

FOR FØRSTE GANG: Norske og engelske fagforeningskamerater på sommerpatrulje i England.

Norsk fagbevegelse lærer bort sommerpatrulje til britene

TAR MED AVTALE: Postkom-leder Odd Christian Øverland vil ta med seg både medlemmene i DNB og tariffavtalen deres over til Fagforbundet. Men det er det.

Jan-Erik Østlie

Postkom vil ikke utfordre HK i bank- og finanssektoren

NEKTET ADGANG: Ifølge Farukh Qureshi fikk ikke LOs valgpatrulje dele ut brosjyrer på XXL og Power. Ingen av bedriftene kjenner seg igjen i utspillene.

Martin Guttormsen Slørdal/illustrasjon

LOs valgpatrulje hevder å ha bli nektet adgang til XXL og Power

HKS OMRÅDE: – Det er ikke opp til forbund i offentlig sektor å traske inn i andres teiger, sier HK-leder Trine Lise Sundnes.

HK-leder: – Vi har avtaleretten i bank- og finanssektoren

TIL FAGFORBUNDET: LO Finans Postkom og Jannicke Skaanes har valgt å bli med forbundet over til Fagforbundet.

Tri Nguyen Dinh

LO-medlemmene i DNB ønsker å gå inn i Fagforbundet

LO og LO-forbundene kan tilby en av landets aller beste rentebetingelser til medlemmer som kjøper bolig for første gang.

Erlend Angelo

LO med Norges største bankavtale – nå skal medlemmene få bedre lånevilkår

AVSTEMNING: Medlemmene i LO Finans Postkom skal bestemme om de blir med Postkom inn i Fagforbundet eller om de skal gå til HK.

Ole Palmstrøm

Nå skal Postkoms medlemmer i finansnæringa stemme over hvilket forbund de skal inn i

STIFTELSESMØTE: For 111 år siden stiftet denne forsamlingen det vi i dag kjenner som Handel og Kontor.

HK er 111 år, les om forbundets lange og stolte historie

Martine Moen søkte jobb i fagforbundet Delta. Ho vart overraska då ho fann ut at dei kun var interessert i innleige gjennom bemanningsbyrå.

SV

Martine (24) ville jobbe i fagforbund, men fekk beskjed om at innleige var einaste alternativ

GLAD FOR BESØK: Saira Salih på Meny på Åmot i Buskerud hadde verken hørt om LOs sommerpatrulje eller LO før hun fikk besøk av Tone Cathrine Hartz og Anette Solberg Thoresen i dag.

Marrtin G. Slørdal

Saira fikk besøk av LOs vaktbikkje

Fra feriehjem på Hadeland til grisefest på Mallorca