Arbeidsliv

NEKTET ADGANG: Ifølge Farukh Qureshi fikk ikke LOs valgpatrulje dele ut brosjyrer på XXL og Power. Ingen av bedriftene kjenner seg igjen i utspillene.

Martin Guttormsen Slørdal/illustrasjon

LOs valgpatrulje hevder å ha bli nektet adgang til XXL og Power

HKS OMRÅDE: – Det er ikke opp til forbund i offentlig sektor å traske inn i andres teiger, sier HK-leder Trine Lise Sundnes.

HK-leder: – Vi har avtaleretten i bank- og finanssektoren

TIL FAGFORBUNDET: LO Finans Postkom og Jannicke Skaanes har valgt å bli med forbundet over til Fagforbundet.

Tri Nguyen Dinh

LO-medlemmene i DNB ønsker å gå inn i Fagforbundet

LO og LO-forbundene kan tilby en av landets aller beste rentebetingelser til medlemmer som kjøper bolig for første gang.

Erlend Angelo

LO med Norges største bankavtale – nå skal medlemmene få bedre lånevilkår

AVSTEMNING: Medlemmene i LO Finans Postkom skal bestemme om de blir med Postkom inn i Fagforbundet eller om de skal gå til HK.

Ole Palmstrøm

Nå skal Postkoms medlemmer i finansnæringa stemme over hvilket forbund de skal inn i

STIFTELSESMØTE: For 111 år siden stiftet denne forsamlingen det vi i dag kjenner som Handel og Kontor.

HK er 111 år, les om forbundets lange og stolte historie

Martine Moen søkte jobb i fagforbundet Delta. Ho vart overraska då ho fann ut at dei kun var interessert i innleige gjennom bemanningsbyrå.

SV

Martine (24) ville jobbe i fagforbund, men fekk beskjed om at innleige var einaste alternativ

GLAD FOR BESØK: Saira Salih på Meny på Åmot i Buskerud hadde verken hørt om LOs sommerpatrulje eller LO før hun fikk besøk av Tone Cathrine Hartz og Anette Solberg Thoresen i dag.

Marrtin G. Slørdal

Saira fikk besøk av LOs vaktbikkje

Fra feriehjem på Hadeland til grisefest på Mallorca

LOs ungdomsrådgiver Bjarne Lagesen er med på sommerpatruljens første besøk i år, som går til utestedet Kulturhuset.

Rikke Jeppsson

LO sender ut 600 frivillige for å verne om rettighetene til unge i sommerjobb

OPPSUMMERER: LO-sekretær Terje Olav Olsson (t.v.) og Onur Safak Johansen og Ståle Dokken fra LOs organisasjonsavdeling er godt fornøyd med resultatet av den treårige kampanjen i servicesektoren. Nå skal arbeidet videreføres i regionene.

Ragnhild Heyerdahl

Målet var 4.000 nye medlemmer og 100 nye tariffavtaler i servicesektoren. Slik gikk det

Tariffavtale gir deg mer å rutte med i ferien

VELKOMMEN TIL OSS: Både Trine Lise Sundnes i HK og Odd Chr. Øverland i Postkom (snart Fagforbundet) mener de kan gjøre en god jobb for LO-medlemmene i finanssektoren.

Martin Guttormsen Slørdal/Jan-Erik Østlie

HK og Postkom konkurrerer om 299 medlemmer i finansnæringen

VIL DU FYLLE PÅ?: Altså ikke varer, men kunnskap. Sjekk ut det nye studietilbudet fra HK.

Martin G. Slørdal

Alle snakker om behovet for ny kompetanse. HK gjør noe med det

HK-KANDIDATEN VANT: Ingunn Gjerstad ble valgt som leder i LO i Oslo.

Erlend Angelo

Her er den nye lederen for LO i Oslo

KLIMAOPPRØR: Flere tusen skoleelever streiket for klimaet i Bergen allerede forrige uke.

Marit Hommedal / NTB scanpix

LO-topper støtter elevenes klimastreik: – Dette er strålende vakkert

TRADISJONELL VERVING: Regionleder Roy Kristiansen har klokkertro på at å oppsøke folk på jobben er den beste strategin for at HK skal få flere medlemmer.

HK fikk nesten 1.000 nye medlemmer i fjor

MEGAFON: Marius Nilsen. HKs regionssekretær i Nord-Norge samler troppene.

Jan-Erik Østlie

Stor støtte til streikende ved Troms Kjøkken: – Kun en tariffavtale vil ende denne streiken, sier HK-lederen

HALLO, FAGFORBUNDET: Forbundsleder Odd Christian Øverland i det han er i ferd med å informere Fagforbundets Mette Nord om forbundsstyrets innstilling.

Kai Hovden

Postkom valgte Fagforbundet, ikke HK

TØFF PROSESS: Sylwi Swensen (t.v) synes det har vært tøft å skulle saksøke sin egen arbeidsgiver for å unngå oppsigelse. Her er hun sammen med advokat Liv Randi Dobloug under behandlingen av saken i Gjøvik tingrett.

Brynjar Eidstuen, Oppland Arbeiderblad

Kontormedarbeider i fagforening ble sagt opp. Nå er oppsigelsen kjent ugyldig i retten

HAR TARIFFAVTALE: Liv Holmquist er HK-medlem og butikkleder hos Princess Colosseum i Oslo. Her har de ansatte tariffavtale. HK-tillitsvalgt Oddbjørn Snekkerbakken delte ut informasjon om fagbrev, forsikringer og stipnedordninger som forbundet kan by på, og som Holmquist kan dele med de som ikke er HK-medlemmer på arbeidsplassen.

HK tråler arbeidsplassene på jakt etter flere medlemmer

STRID: Handel og Kontor har krevd tariffavtale med Kolonial, som omtaler seg som en nettbutikk. NTF mener det er et lager, og at det er de som har avtaleretten.

HK får opprette tariffavtale i Kolonial

TO IGJEN: Postkom-leder Odd Christian Øverland og forbundsstyret sa i dag nei til Fellesforbundet, men fortsetter samtalene med Fagforbundet og Handel og Kontor.

Morten Hansen

Postkom takker nei til å gå inn i Fellesforbundet. Nå står to alternativer igjen

SOM HÅND I HANSKE: HK-leder Trine Lise Sundnes mener HK og Postkom passer perfekt sammen. Det er HKs representantskap enig i.

Lene Svenning

HK ønsker Postkom velkommen

NY LEDER I OSLO? HK Oslo/Akershus vil at Ingunn Gjerstad skal bli den neste lederen i LO i Oslo.

HK lanserer Ingunn Gjerstad til vervet som leder av LO i Oslo

HK I TET: HK er det forbundet som har fått flest medlemmer. I fjor var LO-leder Hans-Christian Gabrielsen med HK på verving i Bergen. Der traff han blant andre Henrik Sanden i Meny Oasen.

Dette prosjektet har gitt LO over 3.300 medlemmer. 100 nye tariffavtaler er signert

GOD KOMBO: HK og Postkom er en «match made in heaven», mener HK-leder Trine Lise Sundnes. Her har vi plassert henne sammen med Postkom-leder Odd Christian Øverland.

Martin Slørdal/Ole Palmstrøm

HK kan få 17.600 nye medlemmer over natta