JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brøt forhandlingene i luftfarten

Handel og Kontor brøt sent i går kveld tarifforhandlingene med NHO om luftfartsoverenskomsten. Det er pengene det står på.
22.09.2010
09:55
16.12.2013 14:08

lene.svenning@lomedia.no

Etter to dagers forhandlinger valgte Handel og Kontor i går å bryte forhandlingene med NHO luftfart. Nå går dette tariffoppgjøret til mekling.

– Hengende etter

Forhandlingsleder Peggy Hessen Følsvik karakteriserer forhandlingene med arbeidsgiverne som konstruktive. Likevel:

– Det manglet et godt stykke på økonomien for at vi kunne bli enige, sier hun.

Følsvik krever et realt lønnsløft for de ansatte i luftfarten.

– Dette er en gruppe som har blitt hengende etter, blant annet fordi de ikke har fått lavlønnstillegg. Det vil vi rette opp, men det ville ikke arbeidsgiverne være med på, sier hun.

Garantilønn

HK krever en garantilønnsordning som skal sikre de ansatte en jevn lønnsutvikling. Dessuten krever forbundet fagbrevtillegg inn i overenskomsten.

– Garantilønn er et viktig krav for oss, men siden det ikke var noen bevegelse i dette spørsmålet i forhandlingene, hadde det ingen hensikt å fortsette, sier Peggy Hessen Følsvik.

Mekling

I løpet av dagen vil HK ta kontakt med Riksmeklingsmannen for å få en dato for mekling.

Handel og Kontor organiserer omlag 850 ansatte i blant annet SAS, Norwegian, Menzies og Røros flyservice. De arbeider stort sett med bakketjenester, på kundesentre og i administrasjonen i selskapene.

22.09.2010
09:55
16.12.2013 14:08