JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Én million fra HK til Norsk Folkehjelp

HK fortsetter samarbeidet med Norsk Folkehjelp. I dag fikk styreleder Finn Erik Thoresen overrakt én million kroner fra HK.
18.09.2012
10:02
14.12.2013 12:35

eva.ler.nilsen@lomedia.no

- Forbundsstyret har vedtatt å videreføre det gode prosjektsamarbeidet med Norsk Folkehjelp, og har bevilget én million kroner for kommende landsmøteperiode. Det betyr 250.000 kroner hvert år, sier HK-leder Sture Arntzen.

Jubileumsgave

HK har støttet Norsk Folkehjelp i mange år. Da HK på forrige landsmøte fylte 100 år, valgte forbundet å gi en jubileumsgave på 1,5 millioner kroner til organisasjonen. Pengene fra HK har gått til prosjekter i Zimbabwe, Rwanda og Angola. Hva årets bevilgning skal gå til, skal Norsk Folkehjelp diskutere med HK etter hvert.

- Jeg er så glad for at vi har mulighet til å gjøre noe for en urettferdig verden sammen med dere. Vi har ikke penger. Vi bruker dem opp – hele tiden. Og jeg kan love dere at pengene vi får fra HK kommer svært godt med, sier en takknemlig styreleder.

Nidobles

Finn Erik Thoresen kunne fortelle til HK-landsmøtet at for hver krone organisasjonen får donert, så dobler Norad beløpet når pengene går til statlige støttede prosjekter.

- Pengegaven fra HK-jubileet i 2008 på 1,5 millioner ble derfor til 15 millioner vi kunne bruke på prosjekter og aktivitet, sier Thoresen.

- Og vi får gjort mye, ikke minst innenfor mineryddig. Men vi har også en rekke prosjekter for å forbedre kvinnenes situasjon, særlig i fattige afrikanske land, sier han.

Thorsen viste til at fokuset på kvinnerettigheter blant annet har ført til kjønnskvotering av representanter til parlamentet og ny arvelov i Sør-Sudan. Nå er det ektefellene som arver hverandre og ikke avdødes mannlige familiemedlemmer slik det var før.

Zimbabwe

HK har også i denne landsmøteperioden bidratt med midler til ett spesielt prosjekt i Norsk Folkehjelps regi. Det er til oppbygging av det sivile samfunnet i Zimbabwe. 250.000 kroner har gått til dette prosjektet årlig – midlene varer til 2013.

- Jeg er veldig glad for denne støtten. Det langsiktige arbeidet er veldig viktig, og i et så gjennomkorrupt land som Zimbabwe er det særlig viktig å støtte folket. Da Mugabe var en frihetskjemper og fikk landet fri fra Rhodesia, støtter også jeg han. Men det er helt forferdelig hvordan han og landet ar utviklet seg. Det er ikke alle galende haner som varsler om en ny dag, sier Thoresen og takket nok en gang for HK-bevilgningen.

18.09.2012
10:02
14.12.2013 12:35