JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bente N. Halvorsen er gått bort

Det var med dyp sorg og smerte vi mottok budskapet om at Bente N. Halvorsen er død. Vi har mistet en dyktig tillitsvalgt gjennom mange år, og en kjær og nær kollega og venn. Vi visste Bente var syk – men vi håpet alle sterkt og inderlig at vi ville se henne igjen i Folkets Hus.
22.05.2012
08:57
14.12.2013 12:34

Bente var en bunnsolid, ryddig og sterk tillitsvalgt. Lojaliteten til fagbevegelsen lå tykt i blodet. I et intervju sa hun selv: «Jeg har vokst opp med fagbevegelsen – og har holdningene mine derfra. Alt dette er jeg stolt av. Det er ingen jobb – mer en livsstil.»

Slik var Bente. Hun gav alt for en stolt fagbevegelse hun selv var en del av og levde for. Hun hadde en ubrytelig lojalitet til arbeiderbevegelsens verdier og mål.

Bente var respektert og kunnskapsrik. Det var ingen overraskelse da hun på LO-kongressen i 1997 ble valgt til LOs nye hovedkasserer. Å forvalte LOs milliarder er en krevende jobb. Det er ikke hvem som helst som får tillit til å bekle et slikt verv og ansvar. Men Bente hadde bred erfaring som hovedkasserer i Handel og Kontor i 10 år og fra AOF.

Bente var hovedkasserer og en del av LOs ledelse fram til oktober 2010 – da hun ba seg fritatt fra vervet av helsemessige årsaker. Deretter sto hun til disposisjon for LOs ledelse så langt helsen tillot det, og gjorde en stor og viktig innsats.

Bente var et varmt, snilt og engasjert menneske. Hun hadde et stort hjerte for internasjonal solidaritet. Det verste hun visste var urettferdighet og sosial nød. Som hovedkasserer i LO måtte Bente bekle mange styreverv. Det var mange som fikk glede og nytte av Bentes arbeidskapasitet og store kunnskap. Også internasjonal fagbevegelse. I den fagligpolitiske arbeiderbevegelsen var hun i mange år et respektert medlem av Samarbeidskomiteen LO/AP.

Som alle andre var Bente avhengig av et fristed – et pusterom. I Svanskog i Sverige fant hun og Tore drømmestedet. Der kunne de dyrke et «frikvarter» hvor også hunden Rufus var med som et viktig familiemedlem.

Bente N. Halvorsen vil bli dypt savnet. Norsk fag- og arbeiderbevegelse har mistet en betrodd og respektert leder.

Våre tanker går nå til Tore og familien.

Vi minnes Bente N. Halvorsen med stolthet!

22.05.2012
08:57
14.12.2013 12:34