Arbeidsliv

RETTIGHETER: Ungdom i sommerjobb har krav på lønn også under opplæring.

Sjekk at sommerjobben holder mål

NEI TAKK: De ansatte i Vinmopolet synes det vil være uheldig om vin og brennevin blir tilgjengelig en time lengre på lørdager.

Regjeringen vil holde polet åpent lenger på lørdager

OPPSUMMERER: LO-sekretær Terje Olav Olsson (t.v.) og Onur Safak Johansen og Ståle Dokken fra LOs organisasjonsavdeling er godt fornøyd med resultatet av den treårige kampanjen i servicesektoren. Nå skal arbeidet videreføres i regionene.

Ragnhild Heyerdahl

Målet var 4.000 nye medlemmer og 100 nye tariffavtaler i servicesektoren. Slik gikk det

OPPGITT: HK-tillitvalgt Frode Monsen mener det ikke er holdbart kun å ha jobbsikkerhet for fire år av gangen.

I fjor fikk de tariffavtale. I år mister 120 jobben etter anbudstap

Tariffavtale gir deg mer å rutte med i ferien

I SITT ESS: Sondre Guttormsen er kåret til Norges hyggeligste kassamann. Det synes han er stas, og kundene mener det er vel fortjent.

Møt Sondre, han er Norges hyggeligste kassamedarbeider

UTEN JOBB SEINT I ARBEIDSLIVET: Robert Myhre mistet AFP-pensjonen og er nå arbeidsløs. Han sier det er vanskelig å komme inn igjen på arbeidsmarkedet i godt voksen alder.

Robert (58) ble arbeidsløs og mistet AFP-pensjonen på en million kroner

Er dette et turiststed? Vi dro til mjøsbygda for å sjekke

PROTEST: Mange, ikke bare HKere, møtte opp for å si sin mening om søndagsåpne butikker i Hønefoss.

HK i Norge

HK protesterte mot søndagsåpne butikker under sykkelritt

TESTER TEKNOLOGI: Om teknologien som gjør at kundene kan handle uten ansatte tilstede fungerer, kan den bli brukt i flere butikker, opplyser kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

I denne butikken kan kundene handle mens de ansatte sover

UNDØVENDIG EMBALLASJE: «Litt mye plast i én eske???» spør medarbeiderne ved Jernia Linderud. I jernvarehandelen Jernia deltar de ansatte aktivt med innspill for å gjøre bedriften litt mer bærekraftig.

Jernia

De Jernia-ansatte sa fra da de oppdaget den vanvittige plastbruken: «Litt mye plast i én eske???»

RETTIGHETER: Du har rett på tillegg for jobbing på 17. mai.

Colourbox.com

17. mai er også en jobbdag. Dette har du krav på

VIL DU FYLLE PÅ?: Altså ikke varer, men kunnskap. Sjekk ut det nye studietilbudet fra HK.

Martin G. Slørdal

Alle snakker om behovet for ny kompetanse. HK gjør noe med det

FIKK UTBETALT TARIFFLØNN TIL SLUTT: Thomas Haugen og Magnus Olaussen takker HK for at forbundet hjalp dem etter konkursen.

Bensinstasjonen gikk konkurs. Nå har Thomas og Magnus endelig fått 88.000 kroner på konto, fra en ordning de ikke kjente til

FEIL PRAKSIS: Tidligere Meny-ansatt Iselin Moskvil mener avlønningene i Meny oppleves vilkårlig når det er butikksjefene som har ansvaret for å plassere ansatte på riktig lønnstrinn.

Lene Svenning

Tidligere Meny-ansatt mener dagligvarekjeden må ta ansvar for at lønna blir riktig

AUTOMATISK OPPRYKK: Tidligere Meny-ansatt André Bockelie opplevde å bli plassert på feil lønnstrinn da han jobbet i Meny. Dette bør gå automatisk, og ikke være opp til butikksjefene, mener han.

Flere ansatte har fått feil lønn. André mener lønnssystemet i Meny må endres

GLAD GUTT: Vegard Mostue Johannessen smiler fra øre til øre etter at lønna hans er gått opp og han har fått etterbetalt manglende lønn. Det kan han takke tillitsvalgte Håvard Lundkvist (t.v) og Anders Oak for.

Vegard hadde feil lønn i mange år. Nå har han fått 104.000 kroner etterbetalt

LØNNSSOMT: - Vi hadde godt med kunder på søndager, men vi har også fått mange nye kunder etter at vi åpnet på nytt i oktober. Selv om vi har en dag mindre med omsetning, lønner dette seg, sier butikksjef Roar Sandbæk.

Kiwi Lillestrøm stengte søndagsbutikken og økte omsetningen

SENTRALISERER: Norwegian vil trolig samle all kundeservice på hovedkontoret på Fornebu.

Erlend Angelo

30 ansatte på Norwegians kundesenter i Tromsø kan miste jobben

GJELDER MANGE: – Servicebransjen er gjennomsyret av deltidsarbeid. Det går ut over de ansatte, sier HK-medlem Kristine Larsen.

Kristine har tre deltidsjobber for å få endene til å møtes

UKJENT: Verken Lars Bekkedal eller Veronica Lundberg, HK-tillitsvalgte i Storcash, var klar over at de får pensjon fra første krone. Det var gode nyheter, synes de.

I disse butikkjedene får de ansatte pensjon fra første krone

UVISST: Det er ennå ikke klart om eller hvor mange av de 101 Kappahl-butikkene i Norge som skal legges ned.

Ylva Holm Torsteinson

Kappahl stenger butikker

GLAD FOR ORDNA FORHOLD: Frode Monsen er HK-tillitsvalgt i Din Utvikling. Han var med på å få på plass tariffavtalen i bedriften.

Nå har de fast ansatte og tariffavtale

VIL STYRKE DE ANSATTE I HANDELEN: Arild Grande og Hadia Tajik i Arbeiderpartiet vil bevilge mange millioner til omstillinger i arbeidslivet. Det er HK-leder Trine Lise Sundnes glad for.

Eva Ler Nilsen

Ap vil bruke 100 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassene

IKKE NOE SØNDAGSARBEID: HK-tillitsvalgt Paal Flatabø på Ikeas kundesenter (t.h) forteller at de ansatte jubler over at søndagen blir en fridag. Her sammen med konserntillitsvalgt i Ikea, Fawsi Adem.

Tormod Ytrehus

Ikea skrinlegger planen om søndagsåpent kundesenter

KAN IKKE VENTE: HK-leder Trine Lise Sundnes mener det haster med å sette i gang tiltak for å redde arbeidsplassene i varehandelen. – Vi har ikke råd til å vente til de blir arbeidsløse, sier hun.

HK-lederen krever tiltak for å bremse jobbraset i handelen

Tor Erik Schrøder

Hilde og Nina opplevde
det verst tenkelige.