Arbeidsliv

RASK UTVIKLING: Digitaliseringa har skutt fart i varehandelen. Nå blir det mulig å ta høyskolestudiet «Digitaliseringsskolen for varehandel».

Erlend Angelo

Nå kommer et eget universitetsstudium for butikkansatte

UBEHAGELIGE OPPLEVELSER: Malin Kjærgård (t.v.) og Ingvild Alstad forteller om kunder som har kommet med upassende kommentarer, venneforespørsler på Facebook, gaver, blomster og tilbud om penger.

Ylva Seiff Berge

Butikkansatte Malin og Ingvild: – Ubehagelig å bli forsøkt sjekket opp av kunder

Lisa fikk drømmene knust i Hennes & Mauritz

GLADE: Klubbleder Rozina Nazar (t.h.) og nestleder Nina Binderø i HK-klubben i TRN er svært fornøyd med regjeringens beslutning.

Vinmonopolet får ikke ta over taxfree-salget. Det er disse HK-medlemmene glade for

FORBANNA: Regionkontorleder Lena Reitan er langt fra fornøyd med hvordan Meny Buskerud har behandlet de tidligere ansatte på Meny Gulskogen.

Meny-ansatte må søke på jobbene sine: – Kjenner jeg blir forbanna, sier HK-ansatt

Norske handlemønstre og digitale løsninger fører til endringer i varehandelen.

3.300 færre ansatte i varehandelen

DRIVER SOM FØR: Plantasjen avviser at de skal legge ned flere butikker.

Plantasjen skal ikke legge ned butikker

SEIRET: Siren Eliassen sto fram i HK-Nytt og andre medier – og vant til slutt fram med å få tilrettelagt arbeidstidene så hun får bidratt med å hente og levere datteren i barnehagen.

Siren seiret mot H&M – fortsetter i full stilling

KONKURS: 2.200 ansatte er berørt av konkursen i Gresvig.

Eivind Olai Kristiansen

Sportskjeden Gresvig har slått seg konkurs

VANSKELIG ÅR: Det har vært tøft å stå opp imot Nav, forteller Allison Formosa.

Allison vant fram med Nav-anke, nå får hun etterbetaling

LITE PENSJON: I likhet med veldig mange andre får ikke Jorunn Tjoland pensjon av de første 99.000 kronene av lønna si, tilsvarende grunnbeløpet i folketrygden. Loven må endres nå, mener HK.

Erlend Angelo

Dårlig pensjon for ansatte i handelen. Nå må det fikses, mener HK.

VIKTIG: Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, peker på at det er mange fordeler ved å få månedslønn framfor timelønn.

Deltidsansatte i Kiwi skal også få fast månedslønn

ALVORLIG: Driftssjefen i Meny Vestland kaller slettingen av de ansattes arbeidstimer i en av butikkene alvorlig. Illustrasjonsbilde.

Ylva Holm Torsteinson

Butikksjef i Meny slettet ansattes arbeidstimer

OPPGITT OG LEI: H&M-ansatt Siren Eliassen er frustrert over at arbeidsgiveren hennes ikke har vist vilje til å tilrettelegge arbeidstidene for henne.

Erlend Angelo

H&M ba småbarnsmor gå fra heltid til deltid

GRENSEHANDEL: De siste tolv månedene har nordmenn grensehandlet for omtrent 17,6 milliarder kroner. Det er rekordmye.

Regjeringen gjør ingenting for å bremse grensehandelen, mener Ap-stortingsrepresentant

Illustrasjonsfoto. Eivind Olai Kristiansen

XXL-granskere fant prisjuks og 1.350 timer ulønnet arbeid

Andreas Malo Dyb har interessert seg for sko siden han var ung gutt, og har jobbet ved flere skofabrikker i Norge.

Erlend Angelo

Her er Norges første selvbetjente skobutikk

FIKK NÅLA: LO-leder Hans-Christian Gabrielser overleverer nåla som symboliserer gjennomført skolering ved LO-skolen. Her er det Qasim Ahmed som får nåla festet på genseren.

Her er HKs nye toppskolerte tillitsvalgte

Ikea utbetaler julebonus på 40.000 kroner i snitt

Klubben i Kolonial.no er fersk, tariffavtalen ble signert i vår. Nå har de lyktes godt med sitt første lokale lønnsoppgjør. På bildet ser vi (fra fremst til bakerst) Maria Andersen, Thor Temre, Jan Mario Bendoni, Kjell Langhus, Håkon Forr og Kim Emil Halvorsen.

Erlend Angelo

Fersk tariffavtale og fersk tillitsvalgt ingen hindring da Kolonial.no gjennomførte sin første lønnsforhandling

VERDENSPREMIERE: Hai Van Nguyen og Pål Ringkilen synes det er spennende å være utenlandsstudenter på det som er verdenspremiere på utdanningsløpet «Logistikk med automasjon».

Erlend Angelo

Nå tar lagerarbeidere høyskoleutdanning i sitt eget yrke

VANT PÅ ALLE PUNKTER: HK-medlemmene Nektarios Maros og Helge Landa hadde rett. Oppsigelsene av dem var ikke gyldige.

Lene Svenning / privat

Heltidsansatte med full seier i retten etter at Rema-butikk prioriterte de deltidsansatte

BESØKER SKOLEUNGDOM: Iselin Blakkestad besøker elever på ungdoms- og videregående skoler på Østlandet for å lære dem om plikter og rettigheter i arbeidslivet.

HK lærer skoleungdom om plikter og rettigheter i arbeidslivet

KIOSK I BERGEN: Denne kiosken tilhørte Bergens Kioskkompani og lå ved Haukeland sykehus. Bildet er tatt i 1959.

Universitetsbiblioteket i Bergen/Atelier KK

Pølsekøene som forsvant

Erlend Angelo

Frossenpizza, brus og kjeks er mest populært på den døgnåpne butikken

B-MENNESKE: Joakim Røsseland  plages ikke av å jobbe om natta.  Det kan være at det er fordi  han er et B-menneske.

B-MENNESKE: Joakim Røsseland plages ikke av å jobbe om natta. Det kan være at det er fordi han er et B-menneske.

De jobber mens du sover

Regjeringen vil ikke forslå endringer i helligdagslovgivingen. Dermed blir det ikke flere butikker som får lov til å holde åpent enn før.

Ylva Holm Torsteinson

Det blir ikke flere søndagsåpne butikker under denne regjeringen