Arbeidsliv

GRATISARBEID: XXL ba ansatte jobbe dugnad 1. mai. Det ble det bråk av.

Ansatte i XXL har jobbet gratis 1. mai. Nå går saken til Stortinget

Arkivfoto.

Flere XXL-butikker arrangerte dugnader med gratisjobbing

KONKURS: 107 ansatte i 4Sounds butikker er rammet av konkurs. De er svært usikre på framtida.

Lene Svenning

107 ansatte rammet av konkurs i musikkinstrument-kjeden 4Sound

Tiia Monto

XXL-ansatte jobbet uten lønn 1. mai

LØNNER SEG: Ellinor Aschim tror det er viktig å ha godt voksne arbeidstakere i butikkene. Mange kunder er også eldre, påpeker hun.

Ina Pettersen Jevne

Ellinor har det varehandelen trenger

Forbundsleder slår alarm om deltidsjobber: – Tilbyr arbeid det ikke er mulig å leve av

ÅPENT LENGE NOK: HK frykter negative konsekvender for folkehelsa om polutsalgene får holde åpent lenger enn i dag.

HK sier nei til lengre åpningstider på polet

VALGKAMP: HK-nestleder Christopher Beckham har tatt turen til Coop Obs på Lillestrøm for å vise hvordan man kan jobbe for å få flere inn i heltidsstillinger. Her sammen med Ståle Grøtte, Mona Irene Trøber Schmidt og Jørgen Vik.

HK heier på heltidskultur i kommunene

USIKKERT: Det er foreløpig ikke klart hvilke 400 årsverk i Tine som skal kuttes. Illustrasjonsfoto.

Erlend Angelo

Tine skal kutte 400 årsverk, men det er usikkert hvor

FIKK STØRRE STILLING:  Linn Hege Pettersen jobbet  i en 20 prosent stilling på Ikea Ringsaker. Etter at hun  fikk hjelp av HK-klubben  og  brukte retten til å utvide  stillingen sin, gikk hun  opp til 67 prosent.

FIKK STØRRE STILLING: Linn Hege Pettersen jobbet i en 20 prosent stilling på Ikea Ringsaker. Etter at hun fikk hjelp av HK-klubben og brukte retten til å utvide stillingen sin, gikk hun opp til 67 prosent.

HK-klubben hjalp Linn Hege med å få større stilling

RUSFRI: Det er vanskelig å komme seg ut av rusavhengighet. Det vet Nina Ellioth Kvamsdahl mye om. Hun hadde ikke klart det uten hjelp fra blant andre Akan.

Nina ruset seg på jobben, men fikk en ny sjanse

FLAX-LODD: En tidligere kiosk-ansatt ble frikjent etter å ha tatt skrapelodd til en verdi av drøye 177.000 kroner.

Kiosk-ansatt tok Flax-lodd da han ikke fikk lønn, ble frikjent

16,3 MILLIARDER KRONER: Det er hva nordmenn grensehandlet for de siste fire kvartalene. Godteri og andre varer med lavere avgifter enn her hjemme, lokker mange nordmenn over grensa.

Colourbox.com

Sju av ti mener grensehandel svekker norsk arbeidsliv

FOLK I ARBEID: Det trengs fortsatt ansatte i butikkene selv om ny teknologi kommer på plass. Det betyr heller ikke at butikker kan og bør holde åpent på søndager, påpeker Virke-direktør Harald Andersen og HK-leder Trine Lise Sundnes.

Eva Ler Nilsen

HK og Virke: Frp-Hoksrud har misforstått om søndagsåpent

Én av fire er bekymret for å bli arbeidsledig, viser nye tall

Gorm Kallestad / NTB scanpix

Arbeidsfolk føler seg mer utrygge i arbeidslivet, viser ny undersøkelse. Dette bekymrer oss mest

BEKYMRET FOR SØNDAGEN: Henrik Drivenes i HK avdeling Vest er skuffet over at politiet henlegger saker om ulovlige søndagsåpne butikker.

HK politianmeldte søndagsåpne butikker i Bergen – alle ble henlagt

Ryanair

Britiske Ryanair-pilotar går ut i streik for betre arbeidsvilkår

Martine Moen søkte jobb i fagforbundet Delta. Ho vart overraska då ho fann ut at dei kun var interessert i innleige gjennom bemanningsbyrå.

SV

Martine (24) ville jobbe i fagforbund, men fekk beskjed om at innleige var einaste alternativ

GLAD FOR BESØK: Saira Salih på Meny på Åmot i Buskerud hadde verken hørt om LOs sommerpatrulje eller LO før hun fikk besøk av Tone Cathrine Hartz og Anette Solberg Thoresen i dag.

Marrtin G. Slørdal

Saira fikk besøk av LOs vaktbikkje

MANGE ARBEIDSOPPGAVER: Maren Karlsen har mye å gjøre når hun er alene på jobb. Hun trives på bensinstasjonen, men synes at lønna kunne vært høyere.

Bensinstasjonsansatte tjener nesten 3.000 kroner mindre i måneden enn butikkansatte. Nå krever de høyere lønn

LOs ungdomsrådgiver Bjarne Lagesen er med på sommerpatruljens første besøk i år, som går til utestedet Kulturhuset.

Rikke Jeppsson

LO sender ut 600 frivillige for å verne om rettighetene til unge i sommerjobb

RETTIGHETER: Ungdom i sommerjobb har krav på lønn også under opplæring.

Sjekk at sommerjobben holder mål

NEI TAKK: De ansatte i Vinmopolet synes det vil være uheldig om vin og brennevin blir tilgjengelig en time lengre på lørdager.

Regjeringen vil holde polet åpent lenger på lørdager

OPPSUMMERER: LO-sekretær Terje Olav Olsson (t.v.) og Onur Safak Johansen og Ståle Dokken fra LOs organisasjonsavdeling er godt fornøyd med resultatet av den treårige kampanjen i servicesektoren. Nå skal arbeidet videreføres i regionene.

Ragnhild Heyerdahl

Målet var 4.000 nye medlemmer og 100 nye tariffavtaler i servicesektoren. Slik gikk det

OPPGITT: HK-tillitvalgt Frode Monsen mener det ikke er holdbart kun å ha jobbsikkerhet for fire år av gangen.

I fjor fikk de tariffavtale. I år mister 120 jobben etter anbudstap

Tariffavtale gir deg mer å rutte med i ferien

I SITT ESS: Sondre Guttormsen er kåret til Norges hyggeligste kassamann. Det synes han er stas, og kundene mener det er vel fortjent.

Møt Sondre, han er Norges hyggeligste kassamedarbeider