Arbeidsliv

ALVORLIG: Driftssjefen i Meny Vestland kaller slettingen av de ansattes arbeidstimer i en av butikkene alvorlig. Illustrasjonsbilde.

Ylva Holm Torsteinson

Butikksjef i Meny slettet ansattes arbeidstimer

OPPGITT OG LEI: H&M-ansatt Siren Eliassen er frustrert over at arbeidsgiveren hennes ikke har vist vilje til å tilrettelegge arbeidstidene for henne.

Erlend Angelo

H&M ba småbarnsmor gå fra heltid til deltid

GRENSEHANDEL: De siste tolv månedene har nordmenn grensehandlet for omtrent 17,6 milliarder kroner. Det er rekordmye.

Regjeringen gjør ingenting for å bremse grensehandelen, mener Ap-stortingsrepresentant

Illustrasjonsfoto. Eivind Olai Kristiansen

XXL-granskere fant prisjuks og 1.350 timer ulønnet arbeid

Andreas Malo Dyb har interessert seg for sko siden han var ung gutt, og har jobbet ved flere skofabrikker i Norge.

Erlend Angelo

Her er Norges første selvbetjente skobutikk

FIKK NÅLA: LO-leder Hans-Christian Gabrielser overleverer nåla som symboliserer gjennomført skolering ved LO-skolen. Her er det Qasim Ahmed som får nåla festet på genseren.

Her er HKs nye toppskolerte tillitsvalgte

Ikea utbetaler julebonus på 40.000 kroner i snitt

Klubben i Kolonial.no er fersk, tariffavtalen ble signert i vår. Nå har de lyktes godt med sitt første lokale lønnsoppgjør. På bildet ser vi (fra fremst til bakerst) Maria Andersen, Thor Temre, Jan Mario Bendoni, Kjell Langhus, Håkon Forr og Kim Emil Halvorsen.

Erlend Angelo

Fersk tariffavtale og fersk tillitsvalgt ingen hindring da Kolonial.no gjennomførte sin første lønnsforhandling

VERDENSPREMIERE: Hai Van Nguyen og Pål Ringkilen synes det er spennende å være utenlandsstudenter på det som er verdenspremiere på utdanningsløpet «Logistikk med automasjon».

Erlend Angelo

Nå tar lagerarbeidere høyskoleutdanning i sitt eget yrke

VANT PÅ ALLE PUNKTER: HK-medlemmene Nektarios Maros og Helge Landa hadde rett. Oppsigelsene av dem var ikke gyldige.

Lene Svenning / privat

Heltidsansatte med full seier i retten etter at Rema-butikk prioriterte de deltidsansatte

BESØKER SKOLEUNGDOM: Iselin Blakkestad besøker elever på ungdoms- og videregående skoler på Østlandet for å lære dem om plikter og rettigheter i arbeidslivet.

HK lærer skoleungdom om plikter og rettigheter i arbeidslivet

KIOSK I BERGEN: Denne kiosken tilhørte Bergens Kioskkompani og lå ved Haukeland sykehus. Bildet er tatt i 1959.

Universitetsbiblioteket i Bergen/Atelier KK

Pølsekøene som forsvant

Erlend Angelo

Frossenpizza, brus og kjeks er mest populært på den døgnåpne butikken

B-MENNESKE: Joakim Røsseland  plages ikke av å jobbe om natta.  Det kan være at det er fordi  han er et B-menneske.

B-MENNESKE: Joakim Røsseland plages ikke av å jobbe om natta. Det kan være at det er fordi han er et B-menneske.

De jobber mens du sover

Regjeringen vil ikke forslå endringer i helligdagslovgivingen. Dermed blir det ikke flere butikker som får lov til å holde åpent enn før.

Ylva Holm Torsteinson

Det blir ikke flere søndagsåpne butikker under denne regjeringen

Bjørn Brander, leder i Powers konsernklubb.

Erlend Angelo

– «Alle» i Power har blitt spurt om å jobbe gratis

HELSEPROBLEMER: Allison Formosa har en tiltaksplass på en café, men er for syk til  å være der selv i 20 prosent stilling. Nav mener likevel at hun kan skaffe seg lettere arbeid.

HELSEPROBLEMER: Allison Formosa har en tiltaksplass på en café, men er for syk til å være der selv i 20 prosent stilling. Nav mener likevel at hun kan skaffe seg lettere arbeid.

For syk til å jobbe, for frisk for trygd

STORE ENDRINGER: Både varehandelen og resten av arbeidslivet gjennomgår store endringer. Ansatte frykter at de ikke har nok kompetanse til å henge med.

En av tre HK-medlemmer frykter at jobben vil forsvinne på grunn av ny teknologi

Eivind Olai Kristiansen

Nye eiere legger ned 58 Vita-butikker. Og det kan bli flere kutt

ARBEIDSPLASSER FORSVINNER: I 2018 forsvant 2.600 arbeidsplasser i varehandelen.

30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen

Susanna Scholz, tillitsvalgt i LO Finans Østlandet.

Chatbot-Ida gjør hverdagen enklere for Susanna og kollegaene

«DUGNAD»: Elkjøp er den tredje butikkjeden hvor det har blitt avslørt gratisarbeid.

Ansatte har jobbet gratis i Elkjøp

Ylva Holm Torsteinson

Vita-butikkene gikk konkurs. Nå er nye eiere på plass

KONKURS: Vita og Loco må stenge dørene etter at eierselskapet har gått konkurs, men det skal være håp opm videre drift.

1.300 ansatte berørt av Vita og Loco-konkurs

GRATISARBEID: Elektronikkjeden Power har arrangert «dugnad» på arbeidsplassen.

Martin Guttormsen Slørdal/illustrasjon

Power-ansatte ble bedt om å jobbe gratis

ÅPNER IGJEN: Musikkinstrument- kjeden 4Sound gikk konkurs, men boet har blitt kjøpt opp, og butikkene vil gjenåpne. De ansatte kan puste lettet ut.

Lene Svenning

4Sound reddet etter konkurs

Anniken Hauglie svarte på Stortinget om frivillig arbeid 1. mai.

Jan-Erik Østlie

Ansatte som jobber 1. mai SKAL ha lønn