JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
TRE STEDER: Teknikken bør stå HK bi når landsmøtet skal videoverføres mellom Oslo, Drammen og Lillestrøm. Bildet er fra HKs landsmøte i 2016.

TRE STEDER: Teknikken bør stå HK bi når landsmøtet skal videoverføres mellom Oslo, Drammen og Lillestrøm. Bildet er fra HKs landsmøte i 2016.

Martin Guttormsen Slørdal

HK deler landsmøtet sitt i tre

Delegatene skal sitte i Oslo, Lillestrøm og Drammen, og se hverandre på storskjerm.
23.09.2020
12:27
24.09.2020 13:26

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontors landsmøte skulle egentlig vært avholdt nå i september. Men fordi smittevernreglene sier at det ikke er lov til å samle flere enn 200 mennesker på ett sted, bestemte forbundsstyret seg allerede i april å utsette det til januar 2021. Håpet var at det ble åpnet for større forsamlinger innen den tid. Det ser det ikke ut for akkurat nå. Derfor har forbundsstyret vedtatt at landsmøtet skal gå av stabelen som bestemt i januar, men delegatene skal sitte på tre ulike steder: I Oslo, Lillestrøm og Drammen.

Les også: Lønnsoppgjøret: Dette skjer om medlemmene stemmer nei

Tre talerstoler

– Smittesituasjonen er usikker. Vi tror ikke det vil være mulig å ha 250 delegater pluss ansatte og gjester i én sal i januar. Derfor har vi valgt å ha landsmøtet på tre lokasjoner, sier HK-leder Christoher Beckham.

Det betyr at det vil bli direkte videooverføring til og fra de ulike stedene, og at hver sal vil ha en talerstol. Det er ennå ikke tatt stilling til hvor de enkelte delegasjonene skal sitte, men møteledelsen vil sitte i Oslo. Redaksjonskomiteene og valgkomiteen vil ha anledning til å møtes, både på nett og fysisk, om nødvendig. Og landsmøtefesten? Også på tre ulike steder.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Vil ikke utsette flere ganger

Beckham forteller at forbundsstyret har diskutert å utsette landsmøtet nok en gang. Det ønsker de ikke.

– Regionene har jobbet kjempegodt med forslagene og forberedelsene til landsmøtet. Hvis vi skulle utsette det igjen, ville det bli så langt fram i tid at vi ville måtte begynne på nytt igjen med nye forslagsfrister og valg av delegater. Vi har også behov for å gjøre vedtak som gjelder både handlingsprogram og vedtekter, og vi har behov for å få valgt en ledelse. Det har noe med organisasjonsdemokratiet å gjøre, sier han til HK-Nytt.

Beckham har vært konstituert leder siden 1. april. Også 2. nestleder Elisabeth Sundset er konstituert, fra samme dato.

I opptakten til landsmøtet har det kommet forslag på flere nye kandidater til ledelsen i forbundet.

Her kan du lese om hva HK-Nytt har skrevet om det tidligere:

LES OGSÅ: HK-ledere kan få maks tolv år på toppen

LES OGSÅ: Det blir kamp om ledervervet i HK – Bjørn Mietinen vil bli forbundsleder

LES OGSÅ: Fawsi Adem vil inn HK-ledelsen: – Medlemmer med minoritetsbakgrunn har ingen å se opp til

LES OGSÅ: Lederkampen utvides i HK: Lena Reitan foreslås som nestleder

23.09.2020
12:27
24.09.2020 13:26