LENE SVENNING" />
TO KANDIDATER: Bjørn Mietinen tar opp kampen med Christopher Beckham – begge vil bli forbundsleder.

TO KANDIDATER: Bjørn Mietinen tar opp kampen med Christopher Beckham – begge vil bli forbundsleder.

Erlend Angelo

Det blir kamp om ledervervet i HK – Bjørn Mietinen vil bli forbundsleder

HKs nestleder bekrefter at han er kandidat til forbundsledervervet.
24.06.2020
13:04
24.06.2020 13:08

lene.svenning@lomedia.no

Det blir konkurranse om vervet som HK-leder fram mot landsmøtet i januar neste år. Region Nord-Norge har foreslått Bjørn Mietinen som ny leder, og region Øst har stilt seg bak forslaget. Da det ble fremmet i mai, sa Mietinen at han synes det var hyggelig å bli foreslått, men at han skulle svare valgkomiteen som på det tidspunktet ikke var valgt. Nå er den det, og Bjørn Mietinen velger å ta bladet fra munnen. Han vil bli HK-leder.

– Jeg pleier å ta de utfordringene jeg får, og jeg stiller opp når jeg blir spurt, sier han til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Amazon-ansatte saksøker nettgiganten for manglende smitteverntiltak

Byr på lang erfaring

Dermed går det mot en valgthriller på landsmøtet. For også Christopher Beckham, som har vært konstituert leder siden 1. april da Trine Lise Sundnes valgte å gi seg, ønsker å bli valgt til leder på landsmøtet.

VIL FORTSETTE: Christopher Beckham har vært konstituert HK-leder siden 1. april, og ønsker å la seg velge til leder på landsmøtet i januar.

VIL FORTSETTE: Christopher Beckham har vært konstituert HK-leder siden 1. april, og ønsker å la seg velge til leder på landsmøtet i januar.

Erlend Angelo

– Jeg er kandidat hvis landsmøtet vil ha meg, bekreftet Beckham da HK-Nytt intervjuet ham tidligere i vår.

Men stemningen mellom de to er god, forsikrer Mietinen.

– Vi skal ikke la slike ting påvirke måten vi jobber for forbundet på. Vi har en god dialog, sier Bjørn Mietinen.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

– Hvorfor er du den beste kandidaten?

Det er opp til landsmøtet å avgjøre hvem man ønsker som forbundsleder. Jeg stiller meg til disposisjon. Når de to regionene har valgt å fremme mitt kandidatur, synes jeg det er rett å si at jeg er villig til å ta på meg ledervervet. Det jeg har å tilby er lang erfaring; som klubbleder i avisa Finnmarken, styremedlem i HK region Nord-Norge, konserntillitsvalgt i A-pressen og som både ansatt og nestleder i forbundet, sier 56-åringen.

Stiller ikke ultimatum

Da Sundnes var på vei ut av HK, ble Mietinen og Beckham enige om at det var sistnevnte, som var 2. nestleder, som skulle bli konstituert leder fra 1. april og fram til landsmøtet. 1. nestleder Mietinen forble på sin post. Hadde han ikke vært i en bedre posisjon om han hadde tatt på seg rollen som konstituert leder?

– Det var en vurdering vi gjorde der og da. Det var ikke noe must for meg, det var bare snakk om en kort periode, men så har situasjonen endret seg. Men alle visste at diskusjonen ville komme senere. Jeg angrer ikke, sier Mietinen.

– Blir du med videre i ledelsen om du ikke blir forbundsleder?

– Ja, ja. Jeg stiller ikke noe ultimatum. Valgkomiteen setter sammen en ledelse ut fra sine vurderinger, sier han.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

– Bra med flere kandidater

Valgkomiteen ble valgt på representantskapsmøtet i mai, og skal ha sitt første møte i september. Knut Arne Vassdokken leder komiteen som skal jobbe fram mot landsmøtet.

– Det er bra at HK har mange folk som er villig til å ta på seg verv i HKs ledelse. Vi får se hva vi lander på i valgkomiteen og på landsmøtet, er alt han vil si til HK-Nytt på dette tidspunktet.

24.06.2020
13:04
24.06.2020 13:08