JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
ENDELIG: Tone Rudshaug er tilbake på jobb etter å ha vært permittert i 19 måneder.

ENDELIG: Tone Rudshaug er tilbake på jobb etter å ha vært permittert i 19 måneder.

Brian Cliff Olguin

Tone er tilbake på jobb etter 19 måneders korona-permittering

Tone Rudshaug trodde ikke sine egne ører da sjefen ringte og ville ha henne tilbake i arbeid. Fremdeles venter i underkant av 300 ansatte i TRN på den samme beskjeden.
27.09.2021
16:30
27.09.2021 16:30

lene.svenning@lomedia.no

Mange hundre ansatte ved taxfreebutikken Travel Retail Norway (TRN) har vært permittert i koronapandemien. Tone Rudshaug er en av dem. Siden 15. mars i 2020 har hun stort sett vært permittert, bare avbrutt av noen vakter i sommerferiene. Så lenge kan man egentlig ikke være permittert, men regjeringen utvidet ordningen under pandemien, slik at dagpengene fortsatte å komme. Sist gang med én måned, fram til 1. november. Tone Rudshaug fryktet at det ikke var nok, og at hun ville bli sagt opp. Noen annen utvei fantes ikke.

Les også: Tone brøt sammen i gråt da hun ble permittert. Nå kan oppsigelsen være rett rundt hjørnet

Så fikk hun en telefon fra arbeidsgiveren sin. Torsdag var hun tilbake på jobb på Gardermoen, som en av de første 33 som har blitt tatt tilbake i arbeid ved bedriften.

– Det føles godt og rart – hele pakka egentlig.

– Er du tilbake for godt?

– De sier så. Jeg klarer ikke helt å forstå det, sier hun til HK-Nytt etter å ha avsluttet det andre skiftet på Gardermoen etter permitteringen.

– Det har vært et realt rush av folk, sier hun.

– Fantastisk deilig

Det er ikke bare Rudshaug som har fått en gladmelding fra TRN. Denne uka kommer nye 55 tilbake på jobb etter å ha vært permittert. Det bekrefter Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i TRN, overfor HK-Nytt.

– Det er fantastisk deilig – en stor lettelse, sier han.

Lørdag ble alle koronarestriksjoner opphevet. Det er imidlertid ikke årsaken til at trafikken har tatt seg opp, ifølge Dagestad. Det er det store antallet vaksinerte som har ført til at flere velger å reise.

MYE LEST: LO sier opp avtale med Elkjøp verdt 30 millioner kroner

Snaue 300 fortsatt permittert

Men fremdeles er i underkant av 300 TRN-ansatte permittert. Ikke alle står og tripper for å komme tilbake på jobb. En god del av dem har permisjon, de har fått andre jobber eller har begynt å studere, opplyser Dagestad.

Han tror det er en stund til bedriften er tilbake til gamle høyder.

– Framtida ser lovende ut, men vinteren blir krevende. Typiske vinterdestinasjoner som Thailand, Latin-Amerika og Egypt er ganske nedstengt. Det ser ikke ut til at dette er steder folk vil reise til nå, sier han.

– Vi kommer til å tape penger. Den forespeilede lønnsstøtten hadde vært god å ha. Regjeringen lovet at den skulle være på plass i begynnelsen av oktober – nå er det slutten av september. Vi er spente, sier han.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Permitteringsspøkelse

Tone Rudshaug er glad for å treffe kollegene sine igjen, og for at lønna igjen skal begynne å komme inn på konto. Men koronapandemien har gjort noe med henne.

– Det ligger et lite permitterings-spøkelse i bakhodet. Redselen for at det skal skje igjen ligger der og lurer, sier 51-åringen.

Hun håper at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen en ekstra gang.

– Jeg er redd det ikke holder med 1. november. Det er fortsatt mange permitterte i Norge, sier Rudshaug til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Korona har forsterket den økonomiske ulikheten i Norge, viser ny studie

27.09.2021
16:30
27.09.2021 16:30