JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
IKKE GODT NOK: Tone Rudshuag setter sin lit til at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen til ut året.

IKKE GODT NOK: Tone Rudshuag setter sin lit til at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen til ut året.

Brian Cliff Olguin

Tone kan være permittert én måned til: – Fint, men skuffende kort

Taxfree-ansatte Tone Rudshaug frykter at hun blir sagt opp.
09.09.2021
10:26
09.09.2021 10:26

lene.svenning@lomedia.no

– Den første tanken min var at det var fint, men skuffende.

Det sier Tone Rudshaug, permittert ansatt i Travel Retail Norway (TRN), taxfreebutikken på Gardermoen.

I går ettermiddag meddelte arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen at permitteringsordningen blir utvidet med én måned, fram til 1. november. Det var svaret på kravet fra fagbevegelsen om å utvide ordningen. Koronapandemien er ikke over, om lag 80.000 arbeidstakere er fremdeles permittert som følge av den. Mange nærmer seg grensen for hvor lenge de kan være permittert, og frykter å bli oppsagt.

Les også: Røe Isaksen snur – forlenger permitteringsordningen til 1. november

Frykter oppsigelse

Det gjelder også Tone Rudshaug, som har ventet i spenning på hva som vil skje framover. Regjeringens løsning er ikke god nok, slår hun fast.

– Det gjør det ikke så mye lettere med bare en måned. Jeg hadde håpet at permitteringsordningen skulle vare ut året, sier Rudshaug til HK-Nytt.

Hun har stort sett vært permittert siden mars i 2020, og er ikke sikker på at hun vil bli kalt tilbake til jobben innen 1. november. Gjør hun ikke det, frykter hun å bli sagt opp.

Rudshaug forteller at hun var innom arbeidsplassen sin i går, og det er fremdeles svært stille på flyplassen. Folk reiser langt mindre enn før pandemien.

– Et steg i riktig retning

Tone Rudshaug er en av 4–500 ansatte i TRN som fremdeles er permittert. Også taxfreeselskapet hadde ønsket seg mer enn en måneds forlengelse av permitteringsordningen.

– Det er et steg i riktig retning. Vi vil ha færrest mulig permitterte, og tar tilbake flest mulig i jobb, sier kommunikasjonssjef i selskapet, Haakon Dagestad, til HK-Nytt.

– Er én måned nok?

– Det vet vi ikke ennå. Det hadde vært fint å få mer, og så kanskje ikke få bruk for det, sier han.

Les også: Shahbaz har jobbet deltid i 13 år. Nå håper han at en lovendring kan gi ham full stilling

Satser på ny regjering

HK-leder Christopher Beckham mener utvidelsen av permitteringsordningen gir dem det gjelder et lite pusterom. Han er likevel ikke helt fornøyd.

– I utgangspunktet ville vi utvide ordningen ut året, og så fikk vi til 1. november. Jeg vil takke LO-leder Peggy Hessen Følsvik som har stått på for å presse regjeringen til litt fornuft, sier han.

Beckham mener det er mulig å få til en ytterligere utvidelse av permitteringsordningen.

– Dette viser at det er helt avgjørende at vi får en ny regjering. Det betyr noe hvem som styrer Norge. Dagens regjering har ikke tatt inn over seg hvilken situasjon de permitterte er i. Jeg snakker med medlemmer som er redde for å miste husene sine, som ikke har nok mat til seg selv, men sørger for at barna deres blir mette. Dette skjer i 2021! Det har et betydning for disse å få utvidet regelverket, sier han.

Høye forventninger

Også Tone Rudshaug vil ha en ny regjering.

– De klarer ikke å se eller skjønne hvilken situasjon luftfarten, reiselivet og kulturen er i. Vi er ikke oppe og står ennå, sier hun.

– Jeg har store forventninger til en ny regjering. Gjør de ikke mer med dette, blir jeg megaskuffa. Nå har de gått ut med at de er på vår side, så jeg forventer en utvidelse av permitteringsordningen i alle fall til 1. januar, sier hun.

Les mer: Tone brøt sammen i gråt da hun ble permittert. Nå kan oppsigelsen være rett rundt hjørnet

09.09.2021
10:26
09.09.2021 10:26