Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning.

Emmie Kristiansen

Fagorganiserte får ikke bonus:

Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

Elkjøp og LO møttes til et to timer langt oppvaskmøte fredag. Bakgrunnen for møtet var at ansatte i bedriften ikke får månedsbonus hvis de fagorganiserer seg.
30.08.2021
30.08.2021 09:33

– Vi er ikke enige om alt, men vi har startet en reise som jeg håper vil gi god effekt, sier forbundsleder Christopher Beckham i LO Handel og Kontor til E24 etter møtet.

Det var Elkjøp som forespurte møtet med LO-forbundet, og blant kjedens utsendte var administrerende direktør Fredrik Tønnesen i Elkjøp Norge.

Fagorganiserte fikk ikke bonus: «Karina» fikk beskjed av Elkjøp om å passe seg for HK-klubben

– I møtet diskuterte vi både de spørsmålene som har vært tatt opp i mediene i senere tid, og også andre saker som er viktige for varehandelen, sier Tønnesen.

Elkjøp hevdet i juli at 300 millioner i bonuser skulle deles ut til alle ansatte, noe som viste seg å ikke stemme.

Beckham sier det fra LO sin side var viktig å få noen forsikringer fra kjeden, etter påstander fra flere ansatte om at bonusene brukes av ledelsen som et virkemiddel for å hindre fagorganisering. Dette har Elkjøp avvist.

Oversikt: Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

– Vi fikk noen gode innspill og tilbakemeldinger som vi tar med oss for videre arbeid internt, og ser fram til å videreføre en god dialog med forbundet, skriver Tønnesen til avisa.

Les også: Power med bonus-nekt til ansatte i varehus med tariffavtale

Les også: Facebook-storm mot Elkjøp. Kjeden avviser at de driver med fagforeningsknusing

30.08.2021
30.08.2021 09:33