JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
TILTAK: Forbundsleder Trine Lise Sundnes sier forbundet tar i bruk nødvendige virkemidler for å spre smitte, men at de skal være like tilgjengelig for medlemmene.

TILTAK: Forbundsleder Trine Lise Sundnes sier forbundet tar i bruk nødvendige virkemidler for å spre smitte, men at de skal være like tilgjengelig for medlemmene.

Erlend Angelo

HK avlyser «alt» grunnet korona – men ikke medlemspleien

Koronaviruset setter en stopper for samtlige kurs og konferanser i HKs regi en måned fram i tid. Men forbundet lover å være like tilgjengelig for medlemmene.
13.03.2020
13:15
13.03.2020 13:15

erlend@lomedia.no

Korona-krisen har nådd Handel og Kontors daglige drift også. Der tilrettelegger forbundet for hjemmekontor for de ansatte.

– Vi gjør det vi kan for å bidra i dugnaden for å hindre smittespredning, sier HK-leder Sundnes til HK-Nytt.

Forbundet har satt ned en krisestab som møtes hver morgen. Tiltak vurderes fortløpende, både nåværende og framtidige.

LES MER: Spørsmål og svar om koronaviruset og arbeidslivet

– Vi har avlyst alle kurs og konferanser de neste 30 dagene. Vi jobber med hvordan vi kan erstatte disse på andre måter, opplyser Sundnes.

30-dagersperioden er rullerende, altså gjelder for de neste 30 dagene fram til ny beskjed kommer, legger Sundnes til.

Like tilgjengelig

Målet er å være like tilgjengelig for medlemmene. Så langt fungerer det meste som det skal, sier forbundslederen.

Les mer: Her er regjeringas krisepakke for ansatte og bedrifter

– Medlemmene kan være trygge på at de skal få den hjelpen de har behov for. Vi er like tilgjengelig, men de fysiske kontorene er ikke bemanna for tida. Omstillinga til dette har gått imponerende bra, mener Sundnes.

Årsmøtene

Forbundet møtes selv til styremøte over telefon, og mange møter avvikles over video.

Les også: SAS ber ansatte ta korona-lønnskutt – som svarer med et solid nei til «tilbudet»

Et viktig spørsmål som det jobbes med, er årsmøtene, der mange avvikes nettopp i mars måned.

– Vi jobber med at disse skal kunne avholdes gjennom digitale møteplasser. I det hele tatt er målet business as usual på en sånn måte at vi er lojale mot alle tiltak som trengs for å bremse opp spredning, sier Sundnes.

Butikkansatte i førstelinja

Forbundslederen kan fortelle om mange spørsmål som kommer inn til forbundet, og mange besvares på nettsiden til forbundet. Det er mange som lurer på mye, om alt fra permitteringer til hjemmekontor til meldinger fra bekymrede butikkansatte.

Les mer: Kolonial.no øker bemanningen for å møte større pågang under koronautbruddet

– Dagligvarehandelen er en viktig del av samfunnsstrukturen, de står i førstelinja nå sammen med helsepersonell. Det er våre folk som sørger for at det er mulig med mat på bordet, skryter Sundnes, og kommer samtidig med en sterk oppfordring til alle om å tenke seg litt om før de stikker på butikken.

– Butikkene er et viktig lim i samfunnet, men nå på en armlengdes avstand. Ta hensyn til alle som arbeider der. Vi må huske å behandle hverandre respektfullt, understreker Sundnes.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

13.03.2020
13:15
13.03.2020 13:15