JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gard anmeldte trussel: To uker senere kom beskjeden fra politiet om at saken var henlagt

HK-tillitsvalgt og lokalpolitiker Gard Nordberg ble truet i kommentarfeltet på Facebook etter å ha vunnet fram i en sak om søndagsåpne butikker. Politiet har allerede henlagt saken.
POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

POLITIANMELDELSE: Nordberg fra da han var hos politiet og anmeldte trusselen.

Gard Nordberg

jathushiga@lomedia.no

«Saken er henlagt på grunn av kapasitetsutfordringer da saken faller inn under saker som ikke blir prioritert» sto det i brevet Nordberg fikk fra Innlandet politidistrikt på fredag.

– Jeg tenker at det fortsatt er verdt å anmelde hver eneste gang, sier Nordberg i en sms til HK-Nytt.

Les også: Petter synes det er vanskelig å la jobben ligge når han bor på kontoret

Truet etter å ha kjempet mot søndagsåpen butikk

Nordberg er 1. vara til kommunestyret i Bamble kommune og representerer Arbeiderpartiet. Til daglig jobber han på Kiwi i Stathelle, er tillitsvalgt på jobben og nestleder i HK i Telemark.

Bakgrunnen for trusselen var at kommunestyret i Bamble i mai behandlet et spørsmål om kommunen skulle søke Statsforvalteren om at knutepunktet Rugtvedt skulle defineres som et «typisk turiststed» i sommermånedene. Formålet med en slik søknad var å gi dagligvarebutikken på stedet lov til å holde åpent på søndager. Nordberg talte imot dette på møtet og vant fram. Dermed var Nordberg med på å sørge for at det satt en stopper for at dagligvarebutikken på Rugtvedt får holde åpent på søndager.

NULLTOLERANSE: Slik så fb- trusselen mot Nordberg ut. Han mener at det er et viktig prinsipp å alltid anmelde trusler og hets.

NULLTOLERANSE: Slik så fb- trusselen mot Nordberg ut. Han mener at det er et viktig prinsipp å alltid anmelde trusler og hets.

Brian Cliff Olguin

Trusselen kom etter at en bekjent av Nordberg delte saken fra HK-Nytt på Facebook om at han hadde vunnet fram mot søndagsåpne butikker i Bamble .

«Han skulle jeg gjerne ha møtt bak ishallen», lød en av kommentarene under artikkelen. Nordberg spurte hva vedkommende mente og fikk til svar: «Du ønsker ikke å vite det».

Les også: Josefine vil mest sannsynlig miste kolleger hun har fått under pandemien

Vil diskutere politiressurser fram mot høstens valg

Saken har altså ikke blitt henlagt på grunn av bevisets stilling eller «intet straffbart forhold», men på grunn av kapasitet. Nordberg synes likevel at det er verdt å anmelde slik at navnene og saken har blitt registrert hos politiet.

– Jeg er litt skuffa, siden jeg fikk beskjed hos politiet om at de skulle begynne å prioritere saker med netthets, sier han til Telemarksavisa.

Han mener det er viktig av prinsipp å anmelde og vise nulltoleranse for trusler og hets. Nordberg fikk også støtte fra politiet om at saken burde anmeldes.

– Hun på politistasjonen sa at jeg burde anmelde, forteller Nordberg.

Det at saken er henlagt på grunn av manglende ressurser er noe han ønsker å ta tak i som politiker.

– Dette er noe å jobbe med fram til høstens valg, kjenner jeg, sier Nordberg.

Les også: Gard ble truet på Facebook for å ha kjempet mot søndagsåpen butikk