JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gard ble truet på Facebook for å ha kjempet mot søndagsåpen butikk

HK-tillitsvalgt og lokalpolitiker Gard Nordberg ble truet i kommentarfeltet på Facebook etter å ha vunnet fram i en sak om søndagsåpne butikker. Nå har han har politianmeldt forholdet.
TIL POLITIET: Gard Nordberg oppsøkte lensmannskontoret i Bamble på fredag og anmeldte en mann for å ha framsatt trusler mot ham.

TIL POLITIET: Gard Nordberg oppsøkte lensmannskontoret i Bamble på fredag og anmeldte en mann for å ha framsatt trusler mot ham.

privat

hk-nytt@lomedia.no

Trusselen kom etter at en bekjent av Nordberg delte saken fra HK-Nytt på Facebook om at han hadde vunnet fram mot søndagsåpne butikker i Bamble .

«Han skulle jeg gjerne ha møtt bak ishallen», lød en av kommentarene under artikkelen. Først skjønte ikke Nordberg hva kommentaren betydde, og spurte hva vedkommende mente. «Hva ville ha skjedd bak ishallen? En god diskusjon, håper jeg» med en smiley-emojii med hjerter rundt. «Du ønsker ikke å vite det», fikk han til svar fra samme mann.

Les også: Gard satte en stopper for søndagsåpen butikk

Folkevalgte skal ikke «tåle» trusler

Nordbergs første reaksjon var å tenke litt overrasket «er dette seriøst?». Så ble han irritert.

– Jeg ble ikke redd, men det kan ikke være slik at folkevalgte skal måtte tåle trusler og hets, sier Nordberg.

Nordberg er 1. vara til kommunestyret i Bamble kommune og representerer Arbeiderpartiet. Til daglig jobber han på Kiwi i Stathelle, er tillitsvalgt på jobben og er nestleder i HK i Telemark.

– Jeg synes man tråkker over en grense når man kommer med slike kommentarer, sier Nordberg.

TRUSLER: Slik så det ut i kommentarfeltet på en deling av HK-Nytts artikkel om Gards engasjement i en sak i Bamble kommunestyre.

TRUSLER: Slik så det ut i kommentarfeltet på en deling av HK-Nytts artikkel om Gards engasjement i en sak i Bamble kommunestyre.

Brian Cliff Olguin

Politianmeldte trusselen

Nordberg tok kontakt med politiet etter at trusselen ble framsatt.

– Hun på politistasjonen sa at jeg burde anmelde, forteller han.

Dermed oppsøkte Nordberg lensmannskontoret i Bamble på fredag for å gjøre nettopp det.

Han mener det er viktig av prinsipp å anmelde og vise nulltoleranse for trusler og hets.

Fått mange støttende kommentarer

Flere reagerte på trusselen Nordberg fikk i kommentarfeltet.

«I alle dager er dette for et svar, godt, voksne mann?!? Trusler? Det er absolutt innafor å være uenige, altså, men å komme med sånt er lavmål» skriver en. En annen skriver: «Seriøst? Voldstrusler fordi du er uenig om søndagsåpne butikker? Wow …».

Under trusselen kan man se at flere som har støttende kommentarer på Facebook til Nordberg til tross for trusselen.

Les også: Monica ble truet til å si opp.– Ulovlig, sier tingretten

Typisk turiststed

Bakgrunnen for saken er at kommunestyret i Bamble nylig behandlet et spørsmål om kommunen skulle søke Statsforvalteren om at knutepunktet Rugtvedt skulle defineres som et «typisk turiststed» i sommermånedene. Formålet med en slik søknad var å gi dagligvarebutikken på stedet lov til å holde åpent på søndager. Nordberg talte imot dette på møtet.

– Hovedpoenget mitt var at det ikke holder at en butikk ligger ved en hovedvei for å bli definert som et typisk turiststed, sier han til HK-Nytt.

15 stemte for å sende søknaden til Statsforvalteren – 18 imot. Dermed var Nordberg med på å sørge for at det satt en stopper for at dagligvarebutikken på Rugtvedt får holde åpent på søndager.

– Dette er et lite slag i den store kampen. Men kampen om søndagsåpne butikker er ikke ferdig. Men det var en fryktelig deilig seier, sier Nordberg om seieren i kommunestyremøtet.

Saken ble først omtalt i HK-Nytt, og Nordberg og mange andre delte nyheten på sosiale medier. Det var som følge av dette trusselen kom.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK