«DUGNAD»: Elkjøp er den tredje butikkjeden hvor det har blitt avslørt gratisarbeid.

«DUGNAD»: Elkjøp er den tredje butikkjeden hvor det har blitt avslørt gratisarbeid.

Martin Guttormsen Slørdal

Nok en butikkjede avslørt:

Ansatte har jobbet gratis i Elkjøp

Elkjøp har arrangert «dugnader» i to varehus, skriver E24.
23.10.2019
15:32
23.10.2019 15:33

lene.svenning@lomedia.no

E24 har avslørt at både sportskjeden XXL og elektronikkjeden Power har arrangert «dugnader» på helligdager. Ansatte har jobbet gratis på blant annet 1. mai. Onsdag skriver nettstedet at ansatte i elektronikkjeden Elkjøp har fortalt om at det har forekommet gratisarbeid også her.

Butikkgründer Øivind Tidemandsen er storeier i både XXL og Power, og var tidligere eier i Elkjøp. Han har tidligere hevdet at han ikke har hatt kjennskap til gratisarbeidet i XXL og Power, men at det har blitt igangsatt undersøkelser rundt det.

– Helt uakseptabelt

Ledelsen i Elkjøp hevder at gratisarbeidet har skjedd uten at de visste det, og fordømmer praksisen.

– Vi tar dette på største alvor, og vi vil i tiden som kommer fortsette å sørge for å bevisstgjøre alle ledere og ansatte på at dette er brudd på arbeidsmiljøloven og helt uakseptabelt, sier kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly til E24.

Hun forteller at Elkjøp satte i gang interne undersøkelser etter at gratisarbeidet i de to andre kjedene har blitt avslørt, for å finne ut om det også har skjedd hos dem.

Lover etterbetaling

Ifølge E24 har Elkjøp bedt sine 4.000 ansatte om å melde ifra om de har kjennskap til ulønnet jobbing i kjeden.

– Vi har blitt informert om at det er to hus som har hatt dugnad. Dette har vært i forbindelse med julepynting og arbeid i helg utenom åpningstid, sier Bergly.

Hvilke to varehus det er snakk om, oppgir kommunikasjonssjefen ikke. I den ene butikken skal gratisarbeid ha skjedd to ganger, i den andre skal det ha vært snakk om en tradisjon hvor de ansatte har pyntet til jul.

De ansatte som har jobbet gratis, skal få etterbetalt lønn for arbeidet, lover kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly.

LES OGSÅ: Power-ansatte ble bedt om å jobbe gratis

LES OGSÅ: Ansatte som jobber 1. mai SKAL ha lønn, sier arbeidsministeren

LES OGSÅ: Flere XXL-butikker arrangerte dugnader med gratisjobbing

23.10.2019
15:32
23.10.2019 15:33

Mest lest