JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
HK-LEDERE: Trine Lise Sundnes ledet Handel og Kontor i sju år. Nå blir hun stortingsrepresentant. Dagens HK-leder, Christopher Beckham, har store forventninger til Sundnes.

HK-LEDERE: Trine Lise Sundnes ledet Handel og Kontor i sju år. Nå blir hun stortingsrepresentant. Dagens HK-leder, Christopher Beckham, har store forventninger til Sundnes.

Brian Cliff Olguin

Trine Lise Sundnes vil jobbe for HK-medlemmenes viktigste saker

Den tidligere HK-lederen lover å jobbe for retten til hele stillinger og faste ansettelser når hun tar fatt som stortingsrepresentant.
14.09.2021
14:25
14.09.2021 15:22

lene.svenning@lomedia.no

– Jeg klyper meg i armen.

Trine Lise Sundnes er sliten, men lykkelig, etter stortingsvalget. Hun var Oslo Arbeiderpartis fjerde stortingskandidat, og kunne i går kveld slå fast at hun har fått et sete i nasjonalforsamlingen.

Sundnes var leder i Handel og Kontor i sju år, fram til 1. april 2020. Da gikk hun av, til fordel for jobben som leder av LOs internasjonale avdeling – det hun oppfattet som en drømmejobb. Nå lar hun en stortingsplass erstatte den.

Fortsetter jobben for et seriøst arbeidsliv

Sundnes er svært fornøyd med at Ap, SV og Sp fikk flertall i stortingsvalget, og ikke minst med at Ap ble større enn de to andre partiene til sammen. Det vil gi tyngde i samtalene med SV og Sp.

Hva kan HK-medlemmene vente seg av den tidligere lederen? Sundnes viser til partiprogrammet.

– Veldig mange av det LO og forbundene har vært opptatt av, er med i programmet. Og med min bakgrunn kan jeg løfte fram situasjonen til mange i i service - og tjenestenæringen og det de sliter med. Et seriøst arbeidsliv, med hele stillinger og faste ansettelser, står mitt hjerte nær. Det har jeg jobbet med lenge i HK, sier Sundnes til HK-Nytt.

Den nyvalgte stortingsrepresentanten har tatt til orde for å lovfeste retten til hele stillinger. Skal arbeidsgiverne kunne ansatte folk i deltidsstillinger, må de dokumentere at det er nødvendig. Det er en del av Arbeiderpartiets plan for de første hundre dagene i regjering.

Les også: Ap vil lovfeste retten til hel stilling i løpet av sine første 100 dager i regjering

Godt nytt

Sundnes takker alle som har støttet henne undervis i valgkampen.

– Jeg skal gå på med krum hals for å levere på de sakene HK-medlemmene er opptatt av, lover Sundnes.

At Trine Lise Sundnes er valgt inn på Stortinget er godt nytt for HK-medlemmene, mener Christopher Beckham, dagens leder av HK.

– Hun er valgt inn på et program, men hun kjenner varehandelen, industrifunksjonærene og de andre bransjene vi organiserer i. Sundnes vil være en god stemme for våre medlemmer på tinget, sier han.

Les også: Shahbaz har jobbet deltid i 13 år. Nå håper han at en lovendring kan gi ham full stilling

– Store forventninger

Også HK-leder Christopher Beckham er svært fornøyd med at Ap, SV og Sp fikk et flertall i valget.

– Dette har vi jobbet for. En Arbeiderpartiledet-regjering med et sterkt SV var det HKs representantskap vedtok å jobbe for i mai. Venstresiden er styrket, velgerne ville ha et skifte, konstaterer han.

Nå satser Beckham på at Jonas Gahr Støre får satt sammen en regjering bestående av de tre partiene, og at han lytte til både Rødt og MDG, slik den kommende statsministeren har sagt at han skal.

HK- lederen har klare forventinger til en rødgrønn regjering.

– Nå er det vanlige folks tur. Mange medlemmer har store forventninger, til lovfesting av retten til heltid, pensjon fra første krone fra 1. januar 2022, en tannhelsereform, og en ny sosial boligpolitikk.

Les også: Tone kan være permittert én måned til: – Fint, men skuffende kort

14.09.2021
14:25
14.09.2021 15:22