JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
REKORDBONUS: Etter rekordomsetning hos Jysk under korona-perioden, deler de overskuddet med sine ansatte.

REKORDBONUS: Etter rekordomsetning hos Jysk under korona-perioden, deler de overskuddet med sine ansatte.

JYSK

Koronabonus til ansatte i Jysk

I korona-perioden har Jysk-ansatte jobbet på spreng, og selskapet har hatt en stor salgsvekst. Nå deler Jysk overskuddet med sine ansatte.
05.06.2020
15:01
05.06.2020 15:02

ylva.seiff.berge@lomedia.no

– Dette er en kjærkommen bonus i vår bransje, sier hovedtillitsvalgt Lars Erik Solberg til HK-Nytt.

Behovet for hjemmekontorløsninger og mer tid til hus og hage har fått nordmenn til å åpne lommeboka. Det har medført at Jysk-ansatte har jobbet på spreng for å levere salgsveksten i butikk- og netthandel gjennom april og mai, skriver Jysk i en pressemelding.

LES MER: Håndsprit og pleksiglass har virket – få butikkansatte har blitt smittet av korona

Deler overskuddet

«Kollegaene våre har jobbet ekstremt hard for å møte salgsøkningen og den nye hverdagen under korona og jeg er derfor glad for å kunne tildele alle Jysk-butikkansatte rekordbonus for denne innsatsen», skriver Martina Pohjanen, Contry Manager i Jysk Norge i pressemeldingen.

Rekordomsetningen gir bonus til alle de ansatte i Jysk-butikkene. De vil snart motta 15.000 kroner i gjennomsnitt per 100 prosent stilling for siste periode. Deltidsansatte får mindre.

LES MER: Ingen vet om butikkansatte får godkjent covid-19 som yrkesskade

En krevende periode

For de Jysk-ansatte har den siste perioden vært krevende. Reduserte åpningstider og strenge reiserestriksjoner medførte dramatisk omsetningsnedgang, og flere ble permittert. Omsetningsveksten fra og med andre halvdel av april gjorde det imidlertid mulig å hente tilbake de ansatte fra permitteringene.

HK-tillitsvalgt Lars Solberg er fornøyd med dagens situasjon i Jysk.

– Jeg er stolt av å være hovedtillitsvalgt når de har løst korona-perioden så bra som de har gjort. I det store bildet har det som har kommet fra sentral ledelse, vært veldig bra, sier han.

Solberg peker at den siste måneden har de permitterte kommet tilbake til stillingene sine, og at Jysk hele tiden har jobbet for å få tilbake de ansatte så fort som mulig fra permittering.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Fornøyd med bonus

Alle butikkansatte, inkludert de som har vært permitterte, vil motta bonus for bidraget til rekordomsetningen, står det i pressemeldingen fra Jysk. Deltidsansatte Silje Eliana Melsvik er positiv til at alle ansatte får utbetalt bonus.

– Vi har jobbet hardt, og flere har i tillegg hatt hjemmeskole med barna sine. Når det kommer til bonusen er det bra at den gjelder alle, sier Melsvik til HK-Nytt.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

05.06.2020
15:01
05.06.2020 15:02