JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kiwi-ansatte får økt tjenestepensjon

Også i denne dagligvarekjeden tar de ett skritt av gangen.
HØRER PÅ MEDLEMMENE: Konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi har fått gjennomslag for medlemmenes ønske om høyere tjenestepensjon.

HØRER PÅ MEDLEMMENE: Konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi har fått gjennomslag for medlemmenes ønske om høyere tjenestepensjon.

Eva Ler Nilsen

lene.svenning@lomedia.no

De ansatte i Meny har fått det. Det samme har de ansatte i Spar og Joker. Nå får også de ansatte i Kiwi, den største av Norgesgruppens dagligvarekjeder, økt sin tjenestepensjon.

HK-klubben og ledelsen i Kiwi er enige om at tjenestepensjonen øker fra dagens 3 prosent til 3,67 prosent fra 1. juli 2023. Det forteller Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi.

Det kan bli mer. Hermansen forteller at partene har en intensjon om å øke sparingen til tjenestepensjonen slik at det tilsvarer fem prosent av lønna innen utgangen av 2025.

– Pensjon er framtida vår. Det er veldig viktig at man har noe å leve for etter lang tjeneste i arbeidslivet. Det er medlemmene som har spilt inn dette til oss. Vi har hørt på dem, sier Hermansen.

Felles mål

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi bekrefter at de ansatte i Kiwi får økt tjenestepensjonen. «Selv om vi allerede er over dagens lovkrav på 2 prosent er det viktig å sikre en god og attraktiv pensjonsordning for våre ansatte. Vi har et felles mål om gradvis øke tjenestepensjonen slik at den er på 5 prosent i løpet av 2025, men dette er noe som det skal forhandles om ved senere lokale lønnsforhandlinger», skriver hun i en epost til HK-Nytt.

Økningen i tjenestepensjonen gjelder for de 14.000 ansatte i kjedens 698 butikker, både egeneide og franschice-butikker, opplyser Arvin.

Pensjon fra første krone

Fra i år er alle bedrifter i Norge pålagt å spare til pensjon av all lønn, også de første 111.000, tilsvarende folketrygdens grunnbeløp (1G). De ansatte i Kiwi har imidlertid fått pensjon fra første krone over lengre tid allerede.

LES OGSÅ: Ansatte i Spar og Joker får økt tjenestepensjon. Men det gjelder ikke alle

MYE LEST: Butikkansatte i Meny får økt tjenestepensjon