UVISST: Det er ennå ikke klart om eller hvor mange av de 101 Kappahl-butikkene i Norge som skal legges ned.

UVISST: Det er ennå ikke klart om eller hvor mange av de 101 Kappahl-butikkene i Norge som skal legges ned.

Ylva Holm Torsteinson

Kappahl stenger butikker

Det er uvisst hvor mange butikker i Norge som skal legges ned.
21.03.2019
13:26
10.04.2019 20:37

lene.svenning@lomedia.no

Den svenske kleskjeden Kappahl kommer til å stenge 20 butikker, melder E24. Selskapet la fram sin halvårsrapport onsdag. Den viser at driftsresultatet var på to millioner svenske kroner, mot fem millioner i fjor.

– Vi fortsetter å gjennomgå strukturelle utfordringer for å øke effektivitet og produktivitet. Arbeidet med å stenge butikker som ikke bidrar med lønnsomhet intensiveres, sier fungerende administrerende direktør Peter Andersson til E24.

LESTE DU DENNE?: Nå har de fast ansatte og tariffavtale

Uviss skjebne

Kjeden har 380 butikker i Norge, Sverige, Finland, Polen og Storbritannia. Det er ennå ikke klart om eller hvor mange av de 101 butikkene i Norge som skal legges ned.

– Den beslutningen er ikke tatt ennå. Målet er å legge ned butikkene med minst lønnsomhet, men det er mange hensyn å ta, sier Ingrid Melnes, markedssjef i Kappahl Norge til HK-Nytt.

Hun opplyser om at de norske butikkene har hatt en gjennomsnittlig omsetningsvekst på 6 prosent i desember, januar og februar, sammenlignet med samme periode i fjor.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Håper få blir rammet

Gro-Irene Hobber Hansen, konserntillitsvalgt i Kappahl i Norge, tror ikke de norske butikkene blir berørt i særlig grad.

– I Norge har vi ryddet opp igjennom årene, vi har tatt grep og stengt butikker tidligere. Jeg antar at noen butikker blir nedlagt her også, men jeg vet ikke ennå, sier Hansen til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Ap vil bruke 100 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassene

21.03.2019
13:26
10.04.2019 20:37