JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
TIL VENSTRE: Det politiske tyngdepunktet i en rødgrønn regjering må ligge til venstre, mener HK-leder Christopher Beckham. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

TIL VENSTRE: Det politiske tyngdepunktet i en rødgrønn regjering må ligge til venstre, mener HK-leder Christopher Beckham. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Erlend Angelo

Her er Handel og Kontors krav til en ny regjering

HK stiller en rekke krav til en ny regjering. Forbundet mener den må være rødgrønn, styrt av Arbeiderpartiet – og et sterkt SV.
26.05.2021
16:09
26.05.2021 16:23

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontors representantskapsmøte ble onsdag enig om en uttalelse knyttet til stortingsvalget i september. Allerede i tittelen slås det fast: «Landet trenger en ny regjering».

– Vi vil ikke bare ha en ny regjering, men en ny politikk og en ny kurs for landet, framholdt HK-leder Christopher Beckham på det digitale møtet.

Les også: Gard ble truet på Facebook for å ha kjempet mot søndagsåpen butikk

Mange krav

Etter åtte år med en Høyre-styrt regjering, håper HK å få til et skifte til høsten. Dagens regjering har «styrt samfunnet i retning av større forskjeller, tøffere arbeidsliv og mindre fellesskap», mener HK, og peker på kutt i barnetillegget for uføre, fjerning av feriepenger til permitterte og arbeidsledige, og kutt i ordninger til «barn med skjeve tenner og dårlig syn».

Nå vil HK ha en ny regjering, og har klare forventninger til hva den skal få til. Helt konkret vil HK at en ny regjering blant annet skal:

• gjøre feriepenger til permitterte og ledige til en varig løsning

• fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser

• styrke retten til heltid i arbeidsmiljøloven

• opprette en statlig pott som skal brukes til heltids-prøveprosjekter

• styrke vernet mot helg- og nattarbeid for alle arbeidstakere

• sørge for å beholde dagens sykelønnsordning

• gjeninnføre kollektiv søksmålsrett

• begrense bruken av innleie og forby det når samfunnsviktige hensyn tilsier det

• øke fagforeningsfradraget på skatten

• innføre pensjon fra første krone fra 1. januar 2022

• bidra til en mer rettferdig avtalefestet pensjon (AFP)

• innføre en mer rettferdig boligbeskatning og styrke startlånsordningen for unge og førstegangskjøpere

Les også: Monica ble truet til å si opp. – Ulovlig, sier tingretten

Avstemning om SV

I forbundsstyrets forslag til uttalelse het det at Norge trenger «en Arbeiderpartiledet rødgrønn regjering med et sterkt SV».

– Vi ønsker oss en regjering hvor tyngdepunktet ligger til venstre – ikke en sentrumsregjering, sa forbundsleder – og Ap-medlem – Christopher Beckham til representantskapsmøtet.

Knut Arne Vassokken fra HK region Innlandet foreslo imidlertid å stryke tilføyelsen om SV. Men da representantskapet stemte over det, fikk Vassdokkens forslag 9 av 42 stemmer. HK vil altså ha et sterkt SV med i regjeringen.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

26.05.2021
16:09
26.05.2021 16:23