PÅ SKOLEBENKEN: Nå kan lageransatte få fylt på kompetansetanken sin. HK tilbyr medlemmene sine gratis høyskolekurs.

PÅ SKOLEBENKEN: Nå kan lageransatte få fylt på kompetansetanken sin. HK tilbyr medlemmene sine gratis høyskolekurs.

Bjørn Mietinen/HK

HK gir lagerarbeidere gratis høyskoleutdanning

Du kan få plass om du kjapper deg.
08.01.2020
10:16
08.01.2020 10:16

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontor har skapt et eget høyskolekurs for lageransatte.

– Det går mot hel- eller halvautomatiserte lagre i mange bedrifter. Derfor er det viktig at de ansatte får økt kompetansen sin, sier Bjørn Mietinen, nestleder i HK.

Coop bytter arbeidsgiverforening – og tariffavtale?

Helgesamlinger

Det første kullet var i gang i midten av november. Det andre kullet starter i februar – og her er det ledige plasser. Kurset foregår på Högskolan Väst i Trollhättan i Sverige, og går over to helger. Det kreves imidlertid mer av studentene; de må både lese pensum og være med på undervisning på nett i løpet av kursperioden. Men det er ikke forgjeves: Etter endt utdanning står lagerarbeiderne der med høyere kompetanse – og 7,5 blanke studiepoeng.

Ledige plasser

Bjørn Mietinen, nestleder i HK og ansvarlig for utdanningen, forteller at det første kurset var fulltegnet og vel så det. Da måtte flere stå på venteliste. Nå har disse fått plass på kurset som begynner i februar. Mietinen kan imidlertid friste med fem ledige plasser. Søknadsfristen er passert, men nestlederen åpner for at etternølere kan søke fram til den 13. januar.

Alle snakker om behovet for ny kompetanse. HK gjør noe med det

HK-medlemmene får kurset gratis. Forbundet dekker også reise, overnatting og måltider i Trollhättan. Mietinen framholder at det første kullet er svært fornøyd med kurset.

– Det er et utrolig bra opplegg. Kursdeltakerne melder om et interessant og givende kurs, sier han.

08.01.2020
10:16
08.01.2020 10:16

Mest lest