JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
STILLER TIL VALG: Fawsi Adem vil inn i HKs ledelse. Trine Skaug Martinsen, John Thomas Suhr, Åsmund Utgård og Charlott Pedersen fra HK region Øst og lokale fagforeninger gir ham sin fulle støtte.

STILLER TIL VALG: Fawsi Adem vil inn i HKs ledelse. Trine Skaug Martinsen, John Thomas Suhr, Åsmund Utgård og Charlott Pedersen fra HK region Øst og lokale fagforeninger gir ham sin fulle støtte.

Erlend Angelo

Fawsi Adem vil inn i HK-ledelsen

Ikea-tillitsvalgt Fawsi Adem er HK region Øst sin kandidat til HK-ledelsen når landsmøtet skal velge i september.
09.01.2020
11:24
09.01.2020 11:24

lene.svenning@lomedia.no

HK region Øst vil ha sin egen leder Fawsi Adem inn i HKs ledelse fra og med forbundets landsmøte i september. Det vil også fagforeningene HK Oslo/Akershus og HK Østfold.

Fawsi Adem har vært klubbleder på Ikea Furuset i Oslo og er i dag konserntillitsvalgt i Ikea.

– Fawsi har gått gradene i forbundet. Han har erfaring som lokal tillitsvalgt, og har bygd opp klubben i Ikea hvor han har tredobla antallet medlemmer. Fawsi har tillit blant oss, sier John Thomas Suhr, leder i HK Oslo/Akershus, HKs – og Norges – største fagforening.

Coop bytter arbeidsgiverforening – og tariffavtale?

Rokering i ledelsen

Det skjer mye i HK-ledelsen om dagen. I desember overrasket forbundsleder Trine Lise Sundnes alle med nyheten om at hun går av 1. april. Årsaken er at hun har takket ja til jobben som leder av LOs internasjonale avdeling. Det får følger for resten av HK-ledelsen: Forbundsstyret har innstilt på å konstituere 2. nestleder Christopher Beckham som ny leder. 1. nestleder Bjørn Mietinen fortsetter i samme posisjon, mens Elisabeth Sundset, forbundsstyremedlem og leder i Trøndelag HK, er innstilt som konstituert 2. nestleder. Konstitueringene vil skje på HKs representantskapsmøtet i neste uke, og vil gjelde fra 1. april og fram til forbundets landsmøte i september.

Vedtakene om å framme Fawsi Adem som kandidat til ledelsen ble gjort før Sundnes offentliggjorde at hun ville gå av som forbundsleder, forteller de tillitsvalgte fra region Øst og avdelingene i Østfold og Oslo/Akershus.

Vil bygge klubber

Det ser ut til at valgkomiteen, som blir satt ned allerede i juni, får litt å holde på med fram mot landsmøtet. Nå har altså lederen for den største regionen, region Øst, meldt seg på i kampen om et verv i ledelsen. Adem står for en annen tankegang enn dagens ledelse, mener han.

– Vi må bygge organisasjonen nedenfra. HK skal ikke være en serviceorganisasjon, men vi må sette medlemmene i stand til å hjelpe seg selv, slik at de kan løse problemer. Vi må bygge klubber på arbeidsplassene, slik at de vil være i stand til å ta kamper. Vi har en jobb å gjøre med å få opp kampviljen i HK, sier Fawsi Adem.

– Jeg skal ikke revolusjonere HK, men vi trenger en ny retning, understreker han.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Tenner engasjement

– Det høres «basic» ut, men det er dette vi savner. Vi ser tendenser i HK og resten av arbeiderbevegelsen til profesjonalisering i verv og stillinger, med flere kommunikasjonsfolk, økonomer og jurister. Det er en manglende forståelse for vår organisasjonskultur, og for nødvendigheten av å organisere nedenfra og opp. Dette har Fawsi i ryggraden, mener John Thomas Suhr.

– Det er sunt for enhver organisasjon å bytte litt i toppen, å få inn nytt blod. Fawsi har gode, klassiske fagforeningsverdier som vi ikke snakker så mye om, sier Trine Skaug Martinsen, nestleder i både HK Østfold og region Øst.

– Fawsi er ikke redd for å si hva han mener og stå for det, supplerer Åsmund Utgård, leder i HK Østfold.

Charlott Pedersen, nestleder i HK Oslo/Akershus, mener Adem har mange gode kvaliteter.

– Han er flink til å tenne engasjementet hos folk. Det kan vi godt få mer av i forbundet. Vi trenger noen til å vekke kampånden, sier hun.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Tror på gjennomslag

De tillitsvalgte vil ikke si noe om hvilken posisjon i ledelsen de vil at Fawsi Adem skal bekle.

– Det får valgkomiteen finne ut av, sier Charlott Pedersen.

– Alt er i spill nå. Fawsi er vår kandidat, og jeg har tro på at vi får ham inn i den daglige ledelsen, sier John Thomas Suhr.

Her kan du lese portrettintervjuet HK-Nytt gjorde med Fawsi Adem våren 2015:

Bråkmakeren fra Göteborg

Fawsi Adem (35):

• Leder i HK region Øst

• Konserntillitsvalgt i Ikea

• Tidligere klubbleder på Ikea Furuset i Oslo

• Tidligere tillitsvalgt på Volvo Lastvagnar i Göteborg

• Født i det somaliske området Ogaden i Etiopia, kom som flykting til Sverige da han var fem år, flyttet til Norge i 2010.

09.01.2020
11:24
09.01.2020 11:24

Fawsi Adem (35):

• Leder i HK region Øst

• Konserntillitsvalgt i Ikea

• Tidligere klubbleder på Ikea Furuset i Oslo

• Tidligere tillitsvalgt på Volvo Lastvagnar i Göteborg

• Født i det somaliske området Ogaden i Etiopia, kom som flykting til Sverige da han var fem år, flyttet til Norge i 2010.