JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FÅ PÅ JOBB: Det blir minimumsbemanning på Cubus og andre Varner-eide butikker når opptil 3.500 ansatte permitteres.

FÅ PÅ JOBB: Det blir minimumsbemanning på Cubus og andre Varner-eide butikker når opptil 3.500 ansatte permitteres.

Erlend Angelo

Nå permitterer klesgigantene tusenvis av ansatte på grunn av koronakrisen

Klesgiganten permitterer opp til 3.500 ansatte, mens HM permitterer 2.000 ansatte. – Veldig trist, sier konserntillitsvalgt i Cubus, Sif Larsen.
20.03.2020
16:48
21.03.2020 12:13

erlend@lomedia.no

lene@lomedia.no

Det går hardt for seg i faghandelen. Varner-gruppen, Norges størst motekonsern som eier kleskjeder som Cubus, Dressmann og Carlings, permitterer nå opp til 3.500 ansatte.

– Det er en svært lei situasjon som går utover våre viktigste medarbeidere, skriver pressekontakt Julie Bragli Eckhardt til E24.

Eckhardt skriver til HK-Nytt at de ansatte bare får to dagers permitteringsvarsel.

En av fem faghandlere frykter de ikke vil overleve de neste to ukene

Cubus-tillitsvalgt: – Trist

Sif Larsen, konserntillitsvalgt i Cubus, bekrefter at de er i gang med å sende ut permitteringsvarsler.

– Vi er nå i gang med prosessen her i Norge. Butikkene blir ikke stengt, men holder åpne med en minimumsbemanning så lenge det er forsvarlig og i tråd med råd fra myndighetene, sier Larsen til HK-Nytt.

– For min egen del synes jeg det er veldig trist at dette går utover så mange som jobber i butikk, sier Larsen, som selv er butikkansatt på Cubus i Hønefoss.

Milliardpakke til luftfarten: – En gladnyhet!

Virke: Rekord i permitteringer

65.000 er nå permittert, melder arbeidsgiverorganisasjonen Virke – og ytterligere 27.000 ansatte står i fare for å oppleve det samme, melder Virke etter en fersk undersøkelse som ble gjennomført 19. og 20. mars.

– Nå handler det om å sørge for at virksomhetene har jobber til folk når krisen er over. Der er vi ikke i mål ennå. De midlertidige tiltakene som myndighetene har iverksatt har stanset noen av blødningene til norske virksomheter, men har ikke åpnet luftveiene. De mange tusen små og mellomstore virksomhetene over hele landet er i ferd med å gå tomme for luft, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen i en pressemelding lørdag morgen.

VIL HA FLERE TILTAK: Ivar Horneland Kristensen i  Virke vil at bedriftene bør få tilbakebetalt innbetalt arbeidsgiveravgift fra første termin – og håper bankene utviser mer fleksibilitet overfor næringslivet..

VIL HA FLERE TILTAK: Ivar Horneland Kristensen i Virke vil at bedriftene bør få tilbakebetalt innbetalt arbeidsgiveravgift fra første termin – og håper bankene utviser mer fleksibilitet overfor næringslivet..

Erlend Angelo

Faghandel, hoteller og overnatting, reisebyråer og treninggsentre er ifølge Virke hardest rammet.

I faghandelen er nå tre av fire permittert.

– Mange av de store virksomhetene tror ikke de vil holde ut i mer enn to uker, advarer Horneland Kristensen.

H&M permitter 60 prosent

Grethe Bergseth Sylthe, konserntillitsvalgt i H&M, er ikke overrasket over de mange permitteringene.

Ifølge NTB permitteres 60 prosent av de ansatte i hennes selskap, altså 2.000 av totalt 3.323 ansatte.

– Jeg har venta på det. Og det har blitt greit mottatt blant de ansatte, sier Sylthe, som selv er delvis permittert.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Hun jobber i kjedens butikk i Molde.

– Jeg synes folk er positive, de er innforstått med at det er sånn det er, sier hun til HK-Nytt.

Ingen av kjedens butikker er stengt, men har nå redusert bemanning.

– Det er veldig få kunder i butikkene, forteller Sylthe.

1.100 i Kid Interiør

Kid Interiør sendte ut permitteringsvarsel til alle sine 1.100 ansatte tirsdag. Ifølge E24 opplever kjeden redusert salg på grunn av korona-utbruddet. På kjøpesenteret Alti i Arendal stengte de butikken torsdag ettermiddag. Det har HK-tillitsvalgt Christina Yvonne Fernmar full forståelse for.

TRIST, MEN FORSTÅELIG: De ansatte i Kid og andre butikker forstår hvorfor permitteringer er nødvendig.

TRIST, MEN FORSTÅELIG: De ansatte i Kid og andre butikker forstår hvorfor permitteringer er nødvendig.

Erlend Angelo

– Det har vært minimalt med kunder den siste tiden, så det er ingen vits i å holde åpent. Og når det settes inn omfattende tiltak for å begrense smitten, så får vi bidra til det. Det er jo trist at det skal være sånn, men nå er det jo en pandemi av en annen verden, sier hun til HK-Nytt.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Fernmar er glad for de nye permitteringsreglene som Stortinget har vedtatt. De er til stor hjelp for både bedriftene og de ansatte, påpeker hun.

Også Voice, som står bak Match, Vic og Boys of Europe varslet permitteringer av rundt 1.000 ansatte. Det skriver e24.no.

20.03.2020
16:48
21.03.2020 12:13