JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Erlend Angelo

Nå får 4.000 permitterte HK-medlemmer tilbud om egne, gratis nettkurs

Handel og Kontor i Norge tar grep for sine mange permitterte medlemmer.
13.05.2020
10:01
13.05.2020 12:08

erlend@lomedia.no

Cirka 4.000 av HKs medlemmer er registrert som permittert i forbundets egne medlemsregistre. Det vanlige tallet bruker å ligge rundt en håndfull.

Det er med andre ord en stor mengde av forbundets omtrent 75.000 medlemmer som opplever å ikke ha en jobb å gå til.

Nå vil HK fylle dagene med mening, i form av ulike webkurs. Kursene kommer i stand etter en egen spørreundersøkelse blant de permitterte tidligere i vår.

– Vi hadde flere gode tilbydere å velge mellom, men landet til slutt på Norges Fagakademi, opplyser Bjørn Mietinen, nestleder i HK.

Starter i mai – først for permitterte

Det kommer til å ta et par uker før kursene er på plass. Men alt skal være tilgjengelig fra 25. mai, om ting går som de skal.

Og tilbudet vil da gå ut til alle som er registrert som permitterte i HKs registre.

Bjørn Mietinen, nestleder i HK.

Bjørn Mietinen, nestleder i HK.

Erlend Angelo

– Vi tenker at dette etter hvert skal bli tilbud som blir tilgjengelige for alle HK-medlemmer, men i den første tida nå blir det kun for dem som er permittert. De trenger det mest, så får vi gjøre det til et medlemstilbud til alle på sikt, sier Mietinen.

Modulbasert weblæring

Selve opplæringa vil bli modulbasert, fordelt på fire moduler. Til sammen er det snakk om seks webinarer. Totalt 18 timers kursing, i temaer som går på omstilling, CV-skriving, kommunikasjon og intervju – for å nevne noen.

Målet er at å gjøre studiedeltakerne klare over de ressursene de innehar, finne ut hvilke ambisjoner man har på jobbmarkedet – og hvordan man kan oppnå disse ambisjonene.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Kurset dekkes i sin helhet av HK. Webinarene kan kjøres med opp til 150 deltakere, med muligheter for tettere oppfølging i mindre grupper på inntil 20 deltakere.

– Vi kommer til å kjøre dette noen måneder fremover først. Det er et proft og bra opplegg som vi har skikkelig tro på, og vil være et godt tilbud for de mange som er permittert, sier Mietinen.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

13.05.2020
10:01
13.05.2020 12:08