JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-permitterte beholder forhøyet dagpenger ut mars

Den økte kompensasjonsgraden for permitterte, som regjeringen i statsbudsjettet foreslo skulle fjernes fra nyttår, forlenges likevel til ut mars.
Erna Solberg

Erna Solberg

Leif Martin Kirknes

Til VG sier statsminister Erna Solberg (H) at det er krisen innen reiseliv, hotell og restaurant og andre utsatte bransjer som gjør at regjeringen likevel vil forlenge ordningen.

– Vi vil fremme en tilleggsproposisjon hvor vi forlenger dagpengesatsen på 80 prosent, til 31. mars. Vi gjør det fordi vi de siste ukene har sett at smittesituasjonen er mye verre enn da vi fremmet vårt forslag til statsbudsjett, sier Solberg.

Ombestemte seg

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet at perioden hvor permitterte fikk denne ekstra kompensasjonen, skulle fjernes fra nyttår, men har altså nå ombestemt seg.

Det betyr at man viderefører ordningen med 80 prosent dagpenger på lønn opp til 300.000, og 62,4 prosent på all inntekt over det.

Det vanlige satsen er 62,4 prosent på all inntekt.

– Det er svært viktig at kompensasjonsnivået ved ledighet og permittering generelt skal være klart lavere enn det man får i lønn, for å styrke insentivene til å søke etter ny jobb, men det er etter mitt syn for tidlig å redusere satsen allerede fra årsskiftet, sier Solberg.

LO: Endelig

– Endelig, men vi vil stå på for at forhøyede dagpengesatser skal gjelde så lenge det er koronatiltak, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding.

– Vi har fortsatt 200.000 permitterte og arbeidsledige som betaler den tøffeste prisen for krisen, sier Gabrielsen, som håper regjeringen snur i spørsmålet om feriepenger på dagpenger.

– Regninger tar ikke ferie. Mange opplever å miste en del av lønna i år. Så legger regjeringen opp til at de skal få en dobbel straff gjennom å miste feriepenger for neste år, sier LO-lederen.

Men Frp vil ikke være med på å gjeninnføre ferietillegg på dagpenger: Ferietillegget for dagpenger blir ikke gjeninnført – regjeringen og Frp sier nei