TILLITSVALGT: Sigurd Bjerke og Cecilia Johansen i Spoon AS er tillitsvalgt for kommunikatørene i Spoon.

TILLITSVALGT: Sigurd Bjerke og Cecilia Johansen i Spoon AS er tillitsvalgt for kommunikatørene i Spoon.

Brian Cliff Olguin

Kommunikatører valgte HK – akkurat som sjefen sin

– Den viktigste grunnen var sikkerhet, forteller de tillitsvalgte i kommunikasjonsbyrået Spoon.
08.04.2021
11:18
09.04.2021 11:21

line.mette.finnoy@lomedia.no

Nærmere 30 ansatte i kommunikasjonsbyrået Spoon har meldt seg inn i Handel og Kontor.

– Nå er vi heldige med at vi har ganske gode betingelser fra før, men vi er superfornøyd med den bistanden vi har fått til å få på plass en tariffavtale, sier klubbleder Sigurd Bjerke til HK-Nytt.

En vesentlig motivasjon da de ansatte i Spoon gikk til HK for å organisere seg, var at ledelsen ønsket en tariffavtale.

Les også: 700 HK-medlemmer kan gå ut i streik i årets lønnsoppgjør

Med støtte fra sjefen

Byråleder Marte Ramborg er selv HK-medlem etter tidligere arbeidsforhold, men stiller nå på den andre siden av bordet overfor egne ansatte. Det er hun komfortabel med. Ramborg beskriver et miljø der kommunikasjonen allerede er god, og der ansatte og ledelse trekker i samme retning for å oppnå gode arbeidsvilkår.

– Jeg har det prinsippielle synet at det er et gode for oss alle at vi har et trepartssamarbeid, og da må jeg jo leve som jeg prater, sier byråleder Marte Ramborg.

– Hva er den store fordelen med organiserte forhold imot tidligere?

– Det er ryddigere, og mange ting blir lettere. Du slipper å ta beslutninger på alt mulig løpende, da en del er avtalt og det ligger en enighet om mange ting i bunnen for det vi holder på med, sier hun.

At Marte Ramborg har vært veldig positiv og støttende, betyr mye, sier klubbleder Sigurd Bjerke.

Artikkelen fortsetter under bildet:

POSITIV SJEF: Byråleder Marte Ramborg er selv medlem i HK og tror på et organisert arbeidsliv.

POSITIV SJEF: Byråleder Marte Ramborg er selv medlem i HK og tror på et organisert arbeidsliv.

Geir Anders Rybakken Ørslien

Tekst, design og video

I kommunikasjonsbyrået jobber det innholdsprodusenter, rådgivere, designere, tekstforfattere og kreatører. Byrået har sitt utspring i Teft, som ble kjøpt opp i 2015. Designer og prosjektleder Sigurd Bjerke er blant dem som har vært med lenge.

Klubblederen føler ikke at de ansatte har særlig store utfordringer verken med lønn eller arbeidsforhold.

For Cecilia Johansen, som også er tillitsvalgt, betød det også mye at det HK og LO står for er noe hun føler hun kan relatere til politisk.

– Vi tilhører en arbeidsplass der både ledelsen og de ansatte er opptatt av ryddige forhold, ikke bare på papiret, men også i praksis, sier hun.

Ellers var motivasjonen for henne også først og fremst sikkerhet.

– Ikke bare nå under covid, men også ellers, jobber vi i en bransje der det innimellom er usikre tider. Vi er avhengige av kunder, prosjekter og oppdrag, noe som gjør oss mer sårbare for permitteringer eller nedbemanning om situasjonen til byrået skulle endre seg. Dersom det skjer, vil det å være medlem i en fagforening øke sjansene for en trygg og god prosess, sier kreatøren.

Les også: SAS-ansatt ble sagt opp etter 36 år, men vant fram i retten

Fikk god avtale

Partene signerte kontoroverenskomsten mellom HK og Virke 27. august. Det ga samtidig de ansatte tilgang til medlemsfordelene gjennom LO Favør. De har flere begynt å benytte seg av, forteller de tillitsvalgte.

– Hele prosessen har tatt litt tid. Det var mye å sette seg inn i, synes Marte Ramborg som mener at ledelsen og de ansatte har mye å lære i fellesskap framover. Noe hun tror skal gå veldig greit, i og med at det er et veldig godt samarbeid mellom ansatte og ledelsen i byrådet.

Spoon hadde gode ordninger fra før av. Noen av dem mye bedre enn det tariffavtalen sier. Men ett punkt å ta tak i var arbeidstidene, sier Ramborg.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Kommet «hjem»

Det aller beste hadde vært å tilhøre en egen avdeling med forankring i kommunikasjonsbransjen i fagforeningssammenheng, mener Sigurd Bjerke. Det finnes ingen egen fagforening bare for kommunikatører.

Men nestleder i Handel og Kontor, Lena Reitan, mener kommunikatørene har kommet «hjem».

– De som ute etter å trygge arbeidsforholdet velger oss. Hvis du står i fare for å miste jobben, kan vi ta sak for deg. LO har over 40 topptrente jurister i juridisk avdeling, som er eksperter på hvert sitt område, sier Reitan.

Hun påpeker at HK er en del av et stort fellesskap gjennom LO.

– Det betyr også at vi har en sterk stemme i samfunnsdebatten som brukes til å jobbe for gode rammebetingelser i bransjene hvor vi har medlemmer, sier hun.

– Har HK nå blitt en forening for kommunikatører?

– Det har vi alltid vært. Vi har flere kommunikatører som medlemmer hos oss. HK har aktiviteter knyttet opp imot de ulike bransjene, slik at også kommunikatørene vil finne sin plass, mener Reitan.

– Flere er hjertelig velkomne. Jo, flere det blir, dess større mulighet har vi til å framforhandle gode lønns- og arbeidsvilkår, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet:

HJEM: Nestleder Lena Reitan ønsker kommunikatørene velkommen «hjem» til HK.

HJEM: Nestleder Lena Reitan ønsker kommunikatørene velkommen «hjem» til HK.

Brian Cliff Olguin

Flere kommer etter

I den årlige undersøkelsen til interesseorganisasjonen Kommunikasjonsforeningen oppgir 65 prosent av medlemmene at de er organisert. Det er en oppgang fra 57 prosent siden 2017, skriver Kom24.

De ansatte i kommunikasjonsbyrået Spoon valgte HK fordi det var det de ble anbefalt, som best ville matche deres behov, ifølge Bjerke. Og de ansatte er fornøyd med den hjelpen de har fått hittil, når de har henvendt seg med spørsmål eller for å søke råd, forteller klubblederen til HK-Nytt.

08.04.2021
11:18
09.04.2021 11:21