JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VIL BESKYTTE BUTIKKANSATTE: HK-leder Christopher Beckham vil at koronasykdom skal legges til listen over sykdommer som gir rett til yrkesskadeforsikring for butikkansatte.

VIL BESKYTTE BUTIKKANSATTE: HK-leder Christopher Beckham vil at koronasykdom skal legges til listen over sykdommer som gir rett til yrkesskadeforsikring for butikkansatte.

Ylva Seiff Berge

HK vil ha inn korona som yrkesskade for butikkansatte

Butikkansatte, definert som samfunnskritiske, går på jobb uten verneutstyr. Nå vil HK i alle fall at de skal få beskyttelse i form av å få korona inn i yrkesskadeforsikringen.
23.04.2020
13:44
23.04.2020 13:47

erlend@lomedia.no

HK har sendt brev til Arbeid- og sosialdepartementet der de krever at butikkansatte skal få samme vern i yrkesskadeforsikringsloven som helsepersonell med flere har fått.

Korona ble i april inkludert i loven for helsepersonell, noe som betyr at helsepersonell er sikret gode økonomiske rettigheter om de blir alvorlig syke av korona.

Men en butikkansatt som opplever koronasykdom, er ikke sikret på samme vis. Det liker Handel og Kontor i Norge dårlig.

LES OGSÅ: Er du permittert og skal tilbake i jobb? Dette er rettighetene dine

Samfunnskritisk

Det har forbundet også har formidlet i brevet til departementet. Der skriver de blant annet:

«HK mener at alle ansatte som arbeider innen det som er blitt definert som samfunnskritisk arbeid, herunder de ansatte i varehandelen som over tid har vært særlig eksponert for smitte, må være omfattet av denne bestemmelsen. Selv om arbeidet med smittevernstiltak har vært godt, blir mange av våre medlemmer utsatt for mulig smitte av kunder og hverandre hver dag og i lange perioder. Oppgaver må løses sammen og avstand mellom kunde og ansatte er ikke alltid mulig å overholde. Vi legger til at det i varehandelen er langt fra samme kompetanse og ressurser til smittevern som i landets helseinstitusjoner.»

LES OGSÅ: Nå kan permitterte kombinere studier og dagpenger, men kun fram til 1. september

Håper departementet svarer raskt

– Våre medlemmer er sånn sett mer utsatt enn helsepersonell, siden de ikke er ikledd noe verneutstyr når de møter opp på jobb, sier forbundsleder Christopher Beckham.

Brevet ble sendt til departementet 20. april, og forbundet håper departementet tar til fornuft med kjapt JA til HKs krav.

Skulle det bli nei, håper de likevel gruppene får samme beskyttelse som helsepersonell.

«I motsatt fall ber vi om at departementet sørger for at de omtalte gruppene får samme beskyttelse som helsepersonell i tilfelle av covid-19 med alvorlige komplikasjoner» skriver HK til departementet.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

23.04.2020
13:44
23.04.2020 13:47