Det er stror misnøye blant de Google-ansatte. Nå har de startet fagforeningen The Alphabet Workers Union og slutter seg til det amerikanske fagforbundet Communication Workers of America, CWA.

Det er stror misnøye blant de Google-ansatte. Nå har de startet fagforeningen The Alphabet Workers Union og slutter seg til det amerikanske fagforbundet Communication Workers of America, CWA.

colourbox.com

Har dannet The Alphabet Workers Union:

Google-ansatte organiserer seg etter lang tids misnøye

Google-ansatte er urolige for måten konsernet har utviklet seg på. Nå har de dannet fagforening.
12.01.2021
13:38
12.01.2021 13:38

torgny@lomedia.no

4. januar ble det kjent at det er startet en fagforening for de rundt 120.000 ansatte i Google og deres mange underleverandører. 500 ansatte har startet The Alphabet Workers Union.

Alphabet er morselskapet til Google og fagforeninger er åpen for alle ansatte i Alphabet og deres underleverandører i USA og Canada.

Det var nettstedet helt.digitalt som først omtalte denne saken.

Stor uro

Det har lenge vært stor uro blant de Google-ansatte – ikke minst for måten konsernet har utviklet seg på.

Blant annet har Google utviklet en sensurert søkemotor for det kinesiske markedet. De har også vært involvert i å utvikle kunstig intelligens for det amerikanske forsvaret.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

For to år siden gikk 20.000 Google-ansatte til streik etter at det ble kjent at selskapet hadde betalt ut ti talls millioner dollar til to direktører som ble beskyldt for å utsette sine kolleger for seksuell trakassering, ifølge avisa Buiness Insider.

Sparket etter minoritetskritikk

Tidligere har selskapet sparket en av Googles fremste forskere på etikk og kunstig intelligens. Bakgrunnen for å gi henne sparken skal være at hun har kritisert Google for måten de har behandlet minoriteter på.

På Twitter skriver Alphabet Workers Union at «Dette er ikke det selskapet vi vil arbeide for. Vi fortjener en arbeidsplass som respekterer oss, hvor vi kan arbeide for en grei lønn uten å frykte misbruk eller diskriminering. Vi fortjener meningsfylt kontroll over prosjektene vi arbeider for, og hvilken retning selskapet utvikler seg.»

Dette er HKs nye ledertrio

700.000 medlemmer

Det har også tidligere vært forsøkt å få til en fagforening i Google – og Alphabet Workers Union sier de bygger på de tidligere erfaringene som er gjort.

De Google-ansattes fagforening har sluttet seg til det amerikanske fagforbundet Communication Workers of America, CWA.

CWA har rundt 700.000 medlemmer og er den største kommunikasjons- og mediearbeiderforeningen i USA. CWA er medlemmer i AFL-CIO, som er en av LOs søsterorganisasjoner i USA.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

12.01.2021
13:38
12.01.2021 13:38