JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Ole-Jacob Larsen er ikke enig i kritikken han har fått for sin oppførsel fra styret i HK region øst.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Ole-Jacob Larsen er ikke enig i kritikken han har fått for sin oppførsel fra styret i HK region øst.

Brian Cliff Olguin

Fagforeningsleder kastet ut av regionstyre

Ole-Jacob Larsen hadde ikke tillit fra flertallet i representantskapet i HK region øst og måtte fratre vervet som styremedlem i regionen.
31.10.2022
09:39
31.10.2022 09:39

lene.svenning@lomedia.no

Mistillit mot et styremedlem. Det var ett av punktene på dagsordenen da representantskapet i Handel og Kontor (HK) region øst samlet seg til et ekstraordinært møte onsdag i forrige uke. Det endte med at styremedlem Ole-Jacob Larsen trådte ut av styret. Han fortsetter imidlertid som leder i HK Østfold, selv om han er kastet ut av regionstyret.

HK Østfold er en av de to fagforeningene, eller avdelingene som det heter i HK, i HK region øst.

Årsaken til mistilliten er ifølge sakspapirene «ukollegiale handlinger».

Verbalt angrep

– Han har gått til verbalt angrep på meg og flere andre og uttrykt mistillit mot meg som regionleder. Over lang tid har han oppført seg på en måte som andre styremedlemmer har reagert på. Flertallet i styret har gitt tilbakemeldinger om at de ikke ønsker å sitte i styret sammen med ham, sier regionleder Fawsi Adem til HK-Nytt.

Dessuten:

– Larsen respekterer ikke vedtak fattet av årsmøtet eller styret. Det forventes det at styremedlemmer gjør, slik det slås fast i våre regionale retningslinjer, sier Adem.

Avviser kritikken

Ole-Jacob Larsen kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Jeg har ikke gått til verbalt angrep på noen. Det jeg derimot har gjort, er å være uenig og jeg har tydelig uttrykt dette. Jeg er heller ikke en person som forholder meg taus når jeg ser urett blir gjort. Det er en del av gamet å av og til tape saker når en er med i styrer og fagbevegelsen. Jeg er ikke vonbroten for å ha tapt en sak, sier han til HK-Nytt.

Larsen jobber til daglig i Byggmakker CF, hvor han er konserntillitsvalgt.

– At det er rom for å stille spørsmål er tegn på et fungerende demokrati, og det anser jeg ikke som å ta omkamper. Som leder i avdeling HK Østfold må jeg også representere hva medlemmene i avdelingen mener, sier Larsen.

Suspensjon

HK region Øst består av de to avdelingene Østfold HK og Oslo/Akershus HK. Sistnevnte er suverent størst. Derfor er Oslo/Akershus HK representert ved langt flere medlemmer i regionstyret og har dobbelt så mange representanter i regionens representantskap. Alle de 30 representantene fra Oslo/Akershus stemte for mistillitsforslaget, mens de 15 Østfold-representantene stemte imot.

Denne saken har pågått en stund. Larsen har vært suspendert fra vervet som styremedlem i regionen siden september, etter vedtak i regionstyret. Vedtaket ble oversendt til HKs forbundsstyre. Regionstyret fikk imidlertid saken i retur med beskjed om at det ikke finnes bestemmelser i forbundets vedtekter som omhandler suspensjon. Dermed ble suspensjonen opphevet, og saken ble altså behandlet som et mistillitsforslag på et ekstraordinært representantskapsmøte i regionen.

MYE LEST: Amir sørget for dobbel pensjonssparing for medlemmene

31.10.2022
09:39
31.10.2022 09:39