JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FOLKETOMT: 1. mai-foto 2020 av Youngstorget vil trolig vise en øde plass. Feiringen av dagen vil skje på digitale flater. Dette er fra 1. mai i 2016.

FOLKETOMT: 1. mai-foto 2020 av Youngstorget vil trolig vise en øde plass. Feiringen av dagen vil skje på digitale flater. Dette er fra 1. mai i 2016.

Håvard Sæbø

1. mai 2020:

Digital 1. mai: Slik blir feiringen av arbeidernes dag

– 1. mai er viktigere enn på lenge, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.
06.04.2020
15:21
08.04.2020 13:39

sym@lomedia.no

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er klar for sin første digitale 1. mai.

Sammen med Arbeiderpartiets leder Joans Gahr Støre skal han holde hovedtale rundt klokka 1200.

Lokale arrangement

Tradisjonelt holdes det flere hundre 1. mai arrangement over hele landet.

Denne gangen vil det ikke være mulig å samle folk i gatene og på torg. LO har derfor i samarbeid med de lokale LO-organisasjonene, startet arbeidet med for første gang i historien å feire arbeidernes dag utelukkende digitalt og med Facebook som hovedplattform.

Det legges til rette for lokale 1. mai tog som folk kan melde seg på og hvor de kan «gå» under sine lokale paroler.

Resepsjonist-Aleksandra har blitt lager-Aleksandra under koronakrisa

Planen er også at det enkelte steder skal være mulig å være «til stede» på lokale kransenedleggelser og lokale appeller. Mange av LO-forbundenes ledere vil holde lokalt tilpassede taler.

Sentralt hovedopplegg

I tillegg til muligheten for lokale opplegg vil LO sentralt arrangere en egen 1. mai-sending med programledere i studio.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Sendingen begynner klokka 1100 og varer i noen timer. Her vil det bli gjester i studio, en rekke innslag fra hele landet, arbeiderkultur og internasjonal appell. Det legges også opp til en egen markering knyttet til 22. juli-minnestedet.

Viktigere enn på lenge

– Det er i denne tiden vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og fellesskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verdt! Vi skal bruke 1. mai til å minne om det, sier Gabrielsen.

Fylkesmannen setter stopp for påskeåpne butikker i Oslo

Han vil bruke anledningen til å hylle de som står i første rekke for å hjelpe de syke, men også de mange som permitterte eller ledige.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

– Og så skal vi minne om hvor viktig det er at vi har et godt organisert arbeidsliv og dyktige tillitsvalgte, et sosialt sikkerhetsnett og en sterk offentlig sektor. Både i normale tider og ikke minst når krisen rammer, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en kommentar på lo.no.

06.04.2020
15:21
08.04.2020 13:39