VANLIGE ÅPNINGSTIDER: Folk må planlegge handelen og benytte seg av hele åpningstiden, for det blir ikke flere timer å handle på, kom det fram på regjeringens pressekonferanse.

VANLIGE ÅPNINGSTIDER: Folk må planlegge handelen og benytte seg av hele åpningstiden, for det blir ikke flere timer å handle på, kom det fram på regjeringens pressekonferanse.

Tri Nguyen Dinh

Det blir ingen utvidelser av butikkenes åpningstider i jula

Det bekrefter helseminister Bent Høie. HK-leder Christopher Beckham er glad for at regjeringen lyttet til HK og Virke.
09.12.2020
14:01
09.12.2020 14:04

lene.svenning@lomedia.no

Folkehelseinstituttets råd til handelsstanden om å utvide åpningstidene i butikker og Vinmonopolet før jul og i romjula, blir ikke tatt til følge. Det kom fram under regjeringens pressekonferanse i dag.

Les også: HK og Virke avviser utvidede åpningstider før jul og i romjula

Møte med partene

På spørsmål fra NRK til Folkehelseinstituttets Line Vold om disse rådene, grep helseminister Bent Høie inn. Han opplyste om at regjeringen i dag har hatt et møte med partene om nettopp utvidede åpningstider i varehandelen.

– Tilbakemeldingene fra partene var at dette ikke er nødvendig. De har gode systemer for dette, og de ønsker ikke å pålegge de ansatte å jobbe mer, sa Høie.

Han opplyste om at det eventuelt ville vært aktuelt å tillate butikkene å holde åpent 27. desember, som altså er 3. juledag og faller på en søndag. Men det blir det altså ikke noe av.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

– Ingen endringer

Det blir heller ingen endringer i åpningstidene på Vinmonopolet, bekreftet Høie, siden det ville krevd en lovendring og forhandlinger med de ansatte om arbeidstidene.

– Det blir ingen endringer i dette nå, bekreftet helseministeren.

Folkehelseinstituttets Line Vold framholdt at det viktigste er at smittevernreglene følges, og at dette bare var et eksempel på hva handelsstanden kan gjøre for å hindre smittespredning.

Tilfreds med at regjeringen lyttet

HK-leder Christopher Beckham bekrefter at han og direktør Ingvill Størksen fra Virke dagligvare var på et møte med næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad klokka 12 i dag. Der rådet de regjeringen til ikke å tillate utvidede åpningstider i varehandelen.

– Det er veldig bra at de hørte på rådet fra HK og Virke. Vi er enige om at bransjen har et så godt fokus på smittevern, og at de ansatte fortjener fri. På vegne av våre medlemmer er jeg veldig tilfreds med at regjeringen lyttet til oss, sier Beckham til HK-Nytt.

09.12.2020
14:01
09.12.2020 14:04