JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
TRENGTE HUMOR: Butikkmedarbeideren, studenten og Ap-kommunepolitikeren gjorde et lite stunt mens han drev med eksamensoppgaven.

TRENGTE HUMOR: Butikkmedarbeideren, studenten og Ap-kommunepolitikeren gjorde et lite stunt mens han drev med eksamensoppgaven.

Privat

Butikkmedarbeider Elias (22) har søkt på jobben som sentralbanksjef

– Sjefen har sagt jeg kan få slutte på dagen om jeg får jobben, sier HK-medlem Elias Peltomaa Beisvåg.
15.12.2021
12:52
15.12.2021 14:26

lene.svenning@lomedia.no

Etter at søkerlista til jobben som sentralbanksjef ble offentliggjort, er det Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær og tidligere statsminister, som har fått mest oppmerksomhet blant søkerne.

Men på søkerlista står det hele 22 navn. En av dem som vil ha jobben er 22 år gamle Elias Peltomaa Beisvåg fra Rælingen, bosatt i Oslo.

Brukte en halvtime på søknaden

Det skorter ikke på kompetansen, mener han selv.

– Jeg har fagene samfunnsøkonomi 1 og 2 fra videregående, derfor har jeg nok basiskunnskap. Og jeg sitter i kommunestyret i Rælingen, så jeg har nok politisk erfaring til å takle jobben. 60 studiepoeng i statsvitenskap har jeg også. Og jeg skjønner konseptet med tilbud og etterspørsel, så dette skal bli bra.

Beisvåg ler godt. For søknaden er aldeles ikke ment seriøst.

– Jeg trengte litt humor mens jeg satt med eksamensoppgaven. Det var ren og skjær prokrastinering, for å ha det litt morsomt, sier han og forteller at han brukte en halvtimes tid på å skrive søknaden.

Hard konkurranse med Stoltenberg

Beisvåg tar en mastergrad i historie ved Universitetet i Oslo. Ved siden av jobber han deltid på en lekebutikk i Lørenskog.

– Har du fortalt sjefen din at du har søkt en annen jobb?

– Ja, han lo og sa at jeg fikk slutte på dagen om jeg fikk jobben.

– Hvordan er det å stille opp mot Jens Stoltenberg?

– Det blir hardbarka konkurranse, jeg kan ikke legge skjul på det. Han har jo lang politisk erfaring, økonomisk utdanning og har vist at han klarer å holde på verv, så, ja ja. Men du bommer på alle skudd du ikke tar, vet du.

HK-medlem

Elias Peltomaa Beisvåg er HK-medlem. Det har han vært siden første dag på jobben.

– Jeg er vokst opp i en fagforeningsfamilie, og visste at det var viktig å være fagorganisert for å ha et sikkerhetsnett.

Det kan jo komme godt med, også for en sentralbanksjef.

HAR DU LEST DENNE?: Kersti holdt på å miste millionpensjonen da sjefen sa opp tariffavtalen

15.12.2021
12:52
15.12.2021 14:26

Mye lest