JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte i luftfarten får økt lønn

Handel og Kontor og NHO Luftfart er enige i årets lønnsoppgjør.
OPP I LØNN: HKs medlemmer i luftfarten går opp 4 kroner i timen. Nå venter lokale forhandlinger.

OPP I LØNN: HKs medlemmer i luftfarten går opp 4 kroner i timen. Nå venter lokale forhandlinger.

Emmie Olivia Kristiansen

lene.svenning@lomedia.no

De ansatte som er omfattet av Luftfartsoverenskomsten mellom Handel og Kontor (HK) og NHO Luftfart får et generelt tillegg på 4 kroner mer i timen fra 1. april. Dessuten er partene enige om de ansatte skal få et utjevningstillegg på 2 kroner i timen. I følge HKs nettsider er det fordi denne gruppen arbeidstakere har blitt hengende etter sammenlignbare grupper i bransjen. Til sammen gir det en lønnsøkning på om lag 11.700 kroner i året.

Minstelønnssatsene i overenskomsten heves med 9 kroner i timen, inkludert det generelle tillegget.

Satsen for beregning av skiftgodtgjørelse heves også med 4 kroner, fra 80 til 84 kroner.

Det er resultatet av årets lønnsoppgjør mellom partene.

– Dette gir et økonomisk resultat vi er godt fornøyd med og som er innenfor rammen av frontfaget, sier forbundets 1. nestleder Elisabeth Sundset.

Lønnsoppgjøret omfatter om lag 900 HK-medlemmer. De jobber i hovedsak i ulike bakkeselskaper, som Aviator, SAS Ground Handling, Widerøe Ground Handling og Menzies, på flyplasser over hele landet.

Sundset og resten av HKs forhandlingsdelegasjon anbefaler medlemmene å stemme ja til forhandlingsresultatet i uravstemningen. Frist for å avgi stemme er 23. juni klokka 12.

LESTE DU DENNE?: Irene og kollegene i bransjen hennes står i fare for å miste jobben hvert tredje eller fjerde år