TO IGJEN: Postkom-leder Odd Christian Øverland og forbundsstyret sa i dag nei til Fellesforbundet, men fortsetter samtalene med Fagforbundet og Handel og Kontor.

TO IGJEN: Postkom-leder Odd Christian Øverland og forbundsstyret sa i dag nei til Fellesforbundet, men fortsetter samtalene med Fagforbundet og Handel og Kontor.

Morten Hansen

Postkom takker nei til å gå inn i Fellesforbundet. Nå står to alternativer igjen

Postkom takker nei til å bli en del av Fellesforbundet. Forbundsstyret i Postkom besluttet onsdag å forhandle videre med de to andre forbundene som er aktuelle, Fagforbundet og Handel og Kontor.
30.01.2019
15:29
10.04.2019 20:37

may.berg@lomedia.no

– Jeg har nå nylig gitt Fellesforbundet beskjed om at vi ikke fortsetter dialogen med dem, sier Postkoms leder Odd Christian Øverland etter onsdagens forbundsstyremøte.

LES OGSÅ: Monica opplevde mobbing og trakassering på jobben. Les hennes historie

Trenger mer tid

Forbundsstyret hadde i utgangspunkt tatt sikte på å lande på ett forbund, men står altså fortsatt igjen med to kandidater.

– Vi har informert Fagforbundet og Handel og Kontor om at vi rett og slett trenger mer tid. Vi har noen uavklarte spørsmål vi må jobbe mer med.

Øverland vil ikke utdype om hva som har vært avgjørende for at Fellesforbundet er valgt bort.

– Vi mener at alle tre forbund er gode alternativer for Postkom. Samtidig er de forskjellige. Det er en helhetsvurdering som gjør at vi konkluderer som vi har gjort. Vi ser nå at vi må bruke litt mer tid på prosessen enn opprinnelig planlagt. Det som likevel ligger fast, er at landsstyret skal få seg forelagt en innstilling hvor vi anbefaler ett forbund den 27. februar. Den må også inneholde en begrunnelse for hvorfor vi valgte dette forbundet og ikke de to andre.

Handel og Kontor ønsker Postkom velkommen inn i forbundet

Ett forslag for landsstyret 27. februar

Dersom forbundsstyrets innstilling får tilslutning i landsstyret, skal spørsmålet tas opp med medlemmene i en uravstemning som skal avholdes rundt 1. mai. Øverland sier at datoen for landsstyremøtet må ligge fast hvis Postkom skal klare å gjennomføre uravstemningen innen tidsplanen.

– Er kontingentspørsmålet avgjørende for uravstemningen?

– Kontingent er et viktig spørsmål for medlemmene. Jeg ville ikke vært sunnmøring om jeg ikke skjønte at det ville være en dårlig deal å si til medlemmene at nå skal dere betale dobbelt så mye som før. Vi er nødt til å komme tilbake til medlemmene med en marginal endring i kontingentsatsen, og likevel få mer tilbake for pengene enn i dag.

Øverland regner med at forbundsstyret må ha falt ned på ett alternativ innen midten av februar.

– Tror du at du skal lykkes i å spleise Postkom denne gangen?

– Det tror jeg absolutt. Vi har kommet veldig langt i arbeidet, men det gjenstår altså å løse noen uavklarte spørsmål. Og ja, jeg tror at vi skal få til både høy deltakelse og et godt resultat i uravstemningen.

Postkom-medlemmene vil inn i et annet forbund

30.01.2019
15:29
10.04.2019 20:37