FORBANNA: Regionkontorleder Lena Reitan er langt fra fornøyd med hvordan Meny Buskerud har behandlet de tidligere ansatte på Meny Gulskogen.

FORBANNA: Regionkontorleder Lena Reitan er langt fra fornøyd med hvordan Meny Buskerud har behandlet de tidligere ansatte på Meny Gulskogen.

Martin Guttormsen Slørdal

Meny Gulskogen:

Meny-ansatte må søke på jobbene sine: – Kjenner jeg blir forbanna, sier HK-ansatt

De ansatte på Meny Gulskogen mistet jobben da butikken måtte stenge på grunn av setningsskader. Nå åpner butikken igjen, og de tidligere ansatte får tilbud om å bli prioritert i søkerkøen. – Det er ikke godt nok, sier Lena Reitan, regionkontorleder i HK region Østlandet Sør.
14.02.2020
14:28
14.02.2020 14:58

ylva.seiff.berge@lomedia.no

– Selv om det ikke er et lovpålagt krav å tilby de tidligere ansatte jobbene sine, mener jeg at Meny burde gjort det for å vise at de setter pris på sine ansatte. Å si at de blir prioritert i søkeprosessen er bare ord, det er ikke noen konkret avtale, sier Lena Reitan, regionkontorleder i HK region Østlandet Sør.

24. november 2018 ble Meny Gulskogen i Drammen stengt på kort varsel, grunnet setningsskader i senteret. Dagen etter sto 30 ansatte uten jobb. Nå er Meny klare til å starte opp igjen. De tidligere ansatte får ikke tilbake jobbene sine, men har fått beskjed om at de vil bli prioritert i søknadsprosessen.

Siren seiret mot H&M – fortsetter i full stilling

Sto uten arbeidsplass

Da butikken stengte fikk de ansatte først beskjed om 14 dagers oppsigelsestid, før det ble enighet om å opprettholde normal oppsigelsestid på én til tre måneder. De ansatte ble plassert i andre butikker i oppsigelsesperioden, men fikk ikke tilbud om å fortsette i butikkene de ble plassert i, opplyser Reitan.

– På dette tidspunktet hadde Meny Buskerud 14 butikker, der mange av butikkene var i Dammens-området. Her mener jeg at det burde vært grunnlag for å utplassere folk i andre butikker i området mens renoveringsprosess på Gulskogen ble gjennomført. Slik kunne de ansatte beholdt jobbene sine, sier Reitan.

I dag jobber rundt halvparten av de 30 tidligere ansatte i Meny-butikker i nærheten. Siden det er mer enn ett år siden Gulskogen senter ble stengt, er det ingen av de ansatte fra den nedlagte butikken som har et lovpålagt krav om å få tilbake stillingen sin.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

På toppen av søkerbunken

– Meny sier at ingen kommer til å få tilbud om jobben tilbake, men at de vil bli prioritert i søkeprosessen. De sier at den nye butikken kommer til å være annerledes enn den tidligere, og at de ser etter kompetanse deretter, sier Reitan.

Hun mener det riktige i denne situasjonen hadde vært å tilbudt de ansatte jobben tilbake. Selv om det er endringer innad i butikken, er de ansatte allerede kjent med kjeden. De burde bli tilbudt kurs for å oppdatere seg til det nye formatet, mener Reitan.

– Denne situasjonen gjør meg forbanna. Ikke på det juridiske nivået, med på det etiske, sier hun.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Skal selvfølgelig prioritere

HK-Nytt har så langt ikke lyktes med å komme i kontakt med driftssjef Arild Lindberg i Meny Buskerud. Til Drammens Tidende sier han følgende:

– Vi kommer selvfølgelig til å prioritere de som jobbet der, og det vil bli en søknadsprosess internt og eksternt for å finne den rette organisasjonen. Våre ansatte fra nedlagte Meny Gulskogen får mulighet for øvrig i arbeidsmarkedet.

14.02.2020
14:28
14.02.2020 14:58

Mest lest