JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
LOKALE LØSNINGER: Tillitsvalgte og arbeidsgivere bes finne gode løsninger lokalt under koronakrisen. Det kan avgjøre om arbeidsplassen er der når krisen er over, mener HK og Virke.

LOKALE LØSNINGER: Tillitsvalgte og arbeidsgivere bes finne gode løsninger lokalt under koronakrisen. Det kan avgjøre om arbeidsplassen er der når krisen er over, mener HK og Virke.

Martin Guttormsen Slørdal

Koronaviruset:

HK og Virke: – Godt samarbeid avgjørende for å overleve koronakrisen

Koronaviruset har satt sitt preg på norsk arbeidsliv. HK og Virke understreker behovet for å finne gode løsninger lokalt: – I mange tilfeller kan dette være avgjørende for om virksomhetene overlever eller ikke.
16.03.2020
11:50
16.03.2020 11:50

erlend@lomedia.no

I en felles uttalelse understreker arbeidsgiverorganisasjonen Virke og Handel og Kontor betydningen for godt samarbeid lokalt.

LES MER: Permitterte får full lønn i minimum 20 dager. Se hele lista over Stortingets krisepakke for folk flest

– I mange tilfeller kan dette være avgjørende for om virksomhetene overlever eller ikke, heter det i uttalelsen.

Dramatiske tall

Tall fra Virkes medlemmer viser at arbeidsplassene for 100.000 ansatte allerede er stengt eller er i ferd med å stenge. Ytterligere 300.000 arbeidsplasser står i fare, ifølge tall fra arbeidsgiverne.

Les også: HK avlyser «alt» grunnet korona – men ikke medlemspleien

HK og Virke maner til gode løsninger.

– Vi som parter i arbeidslivet har et betydelig ansvar, sier de to i uttalelsen, som går til «alle landets arbeidsgivere, tillitsvalgte, verneombud og ansatte»:

– Snakk sammen, slik at vi i fellesskap kan bidra til å finne løsninger i den krisen vi befinner oss i, heter det i skrivet.

Ber om fleksibilitet

Med stor sykefravær og mange ansatte med omsorgsdager, er det stort behov for fleksible løsninger i disse tider.

Les også: Ansatte i som skaffer mat og drivstoff skal få barnepass

Det anmodes om at tillitsvalgte og arbeidsgiver blir enige utover varslingsfristene som finnes i overenskomstene.

GÅ I DIALOG: Oppfordring fra Trine Lise Sundnes og HK.

GÅ I DIALOG: Oppfordring fra Trine Lise Sundnes og HK.

Erlend Angelo

– Virke og HK oppfordrer partene på hver enkelt arbeidsplass til å sette seg ned og sammen finne gode løsninger i den utfordrende situasjonen vi nå står, skriver de i uttalelsen, som er undertegnet av forbundsleder Trine Lise Sundnes i HK, og Stian Sigurdsen, direktør for politikk, tariff og analyse i Virke.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

16.03.2020
11:50
16.03.2020 11:50