LOKALE LØSNINGER: Tillitsvalgte og arbeidsgivere bes finne gode løsninger lokalt under koronakrisen. Det kan avgjøre om arbeidsplassen er der når krisen er over, mener HK og Virke.

Koronaviruset:

HK og Virke: – Godt samarbeid avgjørende for å overleve koronakrisen

Koronaviruset har satt sitt preg på norsk arbeidsliv. HK og Virke understreker behovet for å finne gode løsninger lokalt: – I mange tilfeller kan dette være avgjørende for om virksomhetene overlever eller ikke.
16.03.2020 11:50

erlend@lomedia.no

I en felles uttalelse understreker arbeidsgiverorganisasjonen Virke og Handel og Kontor betydningen for godt samarbeid lokalt.

LES MER: Permitterte får full lønn i minimum 20 dager. Se hele lista over Stortingets krisepakke for folk flest

– I mange tilfeller kan dette være avgjørende for om virksomhetene overlever eller ikke, heter det i uttalelsen.

Dramatiske tall

Tall fra Virkes medlemmer viser at arbeidsplassene for 100.000 ansatte allerede er stengt eller er i ferd med å stenge. Ytterligere 300.000 arbeidsplasser står i fare, ifølge tall fra arbeidsgiverne.

Les også: HK avlyser «alt» grunnet korona – men ikke medlemspleien

HK og Virke maner til gode løsninger.

– Vi som parter i arbeidslivet har et betydelig ansvar, sier de to i uttalelsen, som går til «alle landets arbeidsgivere, tillitsvalgte, verneombud og ansatte»:

– Snakk sammen, slik at vi i fellesskap kan bidra til å finne løsninger i den krisen vi befinner oss i, heter det i skrivet.

Ber om fleksibilitet

Med stor sykefravær og mange ansatte med omsorgsdager, er det stort behov for fleksible løsninger i disse tider.

Les også: Ansatte i som skaffer mat og drivstoff skal få barnepass

Det anmodes om at tillitsvalgte og arbeidsgiver blir enige utover varslingsfristene som finnes i overenskomstene.

GÅ I DIALOG: Oppfordring fra Trine Lise Sundnes og HK.

Erlend Angelo

– Virke og HK oppfordrer partene på hver enkelt arbeidsplass til å sette seg ned og sammen finne gode løsninger i den utfordrende situasjonen vi nå står, skriver de i uttalelsen, som er undertegnet av forbundsleder Trine Lise Sundnes i HK, og Stian Sigurdsen, direktør for politikk, tariff og analyse i Virke.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

16.03.2020 11:50