Tiltakene ikke nok

HK-nestleder Bjørn Mietinen mener fortsatt at veto mot vikarbyrådirektivet er den beste løsningen.
12.12.2011
15:41
16.12.2013 17:53

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm la i dag fram en lang liste tiltak som regjeringen håper vil gjøre EUs vikarbyrådirektiv mer spiselig, slik at det kan innlemmes i norsk lov.

Det har ikke fått Bjørn Mietinen til å melde seg inn i heiagjengen.

– Tiltaksplanene i seg selv vil gi de som jobber i vikarbyråer et bedre vern og forhåpentligvis bedre lønns- og arbeidsvilkår. Men tiltakene rokker ikke ved min hovedinnvending; nemlig at vikarbyrådirektivet vil skape et mer usikkert arbeidsliv, hvor presset mot faste ansettelser og tariffavtaler vil øke, sier nestlederen til HK-Nytt.

Han viser til at andelen midlertidig ansatte har økt i andre land. Mietinen frykter at det samme vil skje her dersom det omstridte EU-direktivet blir en del av norsk lovgivning. Han tror ikke at regjeringens forslag om drøftingsplikt med de tillitsvalgte vil redusere bruken av midlertidig ansatte, og mener tiltakene kan settes ut i livet uavhengig av direktivet:

– Det er ingenting i veien for at vi kan innføre tiltaksplanene selv om vi går for et veto, sier han.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

12.12.2011
15:41
16.12.2013 17:53