Erlend Angelo

Trykk og profil

Eva Storhaug gikk fra store Coop til lille Profil-Trøkk.
07.12.2018
14:39
11.12.2018 11:19

VERDAL:

Jakker, gensere og T-skjorter. Det er bare noen av klesplaggene Profil-Trøkk på Verdal trykker firmalogoer og annet på, og som henger rundt i butikklokalet. Eva Storhaug sitter ved pulten sin ved inngangen. Her tar hun imot kunder, i tillegg til at hun tar seg av bestillinger og leveranser til kunder over hele landet.

– Og så sender jeg ut fakturaer. Det er det beste, ler hun.

De to andre ansatte er sjefen sjøl, Rune Kristiansen, som for tre år siden kjøpte bedriften etter å ha jobbet her i mange år, og Lisa Kvislabakken, som akkurat er ferdig med læretida si, og som nå kan skilte med fagbrev i profilerings- og designfaget. Eva Storhaug har jobbet i bedriften i to år, etter mange år bak seg som ansatt i Coop. Først i butikk, senere på kontor. HK-medlemskapet har hun tatt med seg hit.

– Her er det ikke tariffavtale?

– Nei.

– Så da har dere heller ikke AFP?

– Hæ? Er du seriøs?

Storhaug ser ut som hun har falt ned fra månen. Hun snur seg og ser på sjefen sin som sitter ved pulten lenger bak i lokalet. Han ser like rådvill ut.

Erlend Angelo

At en bedrift må ha tariffavtale for at de ansatte skal kunne få avtalefestet pensjon, er nytt for dem begge. De blir raskt enige om at dette må undersøkes.

Bak butikken ligger produksjonslokalene. Her står de ulike trykkmaskinene som brukes til profileringen, og her står også ulike bannere, bildekor og skilt, klare for henting.

– Vi kan lage noe til HK-Nytt, tilbyr Storhaug blidt.

I henne bor det visst også en selger.

Mitt favorittuttrykk

«Virri» = Vært

07.12.2018
14:39
11.12.2018 11:19

Mitt favorittuttrykk

«Virri» = Vært

Mest lest