Martin Guttormsen Slørdal

Innherred

07.12.2018
15:09
07.12.2018 15:14

• Innherred: Et distrikt i Trøndelag som består av bygdene i de indre delene av Trondheimsfjorden. Avgrensningen er ikke entydig. Til Innherreds kjerneområde regnes kommunene Levanger, Verdal, Inderøy og Steinkjer, skriver Store norske leksikon. Disse kommunene har til sammen over 63.000 innbyggere. I noen sammenhenger regnes også Verran, Namdalseid, Snåsa og eventuelt også Leksvik med til Innherred. Innherred ligger om lag 80 kilometer nord for Trondheim.

• Fagforeninga Innherred HK: Organiserer medlemmer på Frosta, Levanger, Verdal og Inderøy. HK-Nytt har besøkt medlemmer og bedrifter i det samme område hvor HK Innherred har medlemmer. (ILLUSTRASJON: HK-LOGO)

• Stiklestad: Det historiske stedet ligger rett utenfor Verdal sentrum. Her falt Olav den Hellige i 1030 i det berømte «Slaget på Stiklestad». Slaget (som hver sommer settes opp som et eget spel) regnes som starten på det moderne Norge.

• Den gyldne omvei: Går gjennom vakkert kulturlandskap på Inderøy og har et mangfold av stoppesteder hvor du kan både spise, drikke, se på kunst og overnatte.

Martin Guttormsen Slørdal

• Sodd: Innherred er for mange kjent for sin helt spesielle rett, sodd. Den er laget etter en eldgammel oppskrift og serveres i viktige familiesammenkomster. Inderøy slakteri er blant dem som viderefører denne tradisjonen når de lager Inderøy-sodd.

Den gyldne omvei

• Nils Aas (1933-2004): Han regnes som en av Norges mest betydningsfulle billedhuggere. Aas kom fra Inderøy, og i tettstedet Straumen kan du se mange av hans verk, både ute i sentrum og i galleriet.

• Lotto: Verdal er kjent for sine lottomillionærer etter denne tv-reklamen. Mange har vunnet i spill, men statistisk sett har ikke Verdal flere lotto-millionærer enn andre steder.

Norsk Tipping

• Mange aviser: I Innherred utgis det flere aviser: Innherred, Inderøyningen og Trønderavisa.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

07.12.2018
15:09
07.12.2018 15:14