ULLENT: Venstres forslag er for uklart til at HK kan ta stilling til det, mener HK-leder Trine Lise Sundnes.

ULLENT: Venstres forslag er for uklart til at HK kan ta stilling til det, mener HK-leder Trine Lise Sundnes.

Martin Guttormsen Slørdal

HK usikker på Venstre-forslag

Handel og Kontors leder Trine Lise Sundnes mener Venstre må konkretisere hva deres forslag om søndagsåpne butikker innebærer.
19.08.2015
11:44
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

Venstre har gjort en helomvending i spørsmålet om søndagsåpne butikker, melder Aftenposten. Fra å stå på partiprogrammets prinsipp om at det skal være opp til kommunene å bestemme butikkenes åpningstider, vil Venstre nå gjøre en mindre lovendring. I stedet for at Fylkesmannen avgjør søknader fra kommunene om å bli definert som typiske turiststeder som kan holde åpent på søndager, vil Venstre at kommunene selv skal avgjøre om de er et typisk turiststed. Både Høyre og Fremskrittspartiet har sagt at de er villige til å diskutere forslaget.

Umulig å ta stilling

Så enkelt er det imidlertid ikke, ifølge Trine Lise Sundnes, leder i Handel og Kontor. Det går ikke an å erstatte Fylkesmannen med kommunene uten videre, hevder hun.

– Dette er to ulike forvaltningsnivåer. Og hvilke vilkår skal ligge til grunn for å kalles turiststed? Det er svært vanskelig å ta stilling til Venstres forslag slik det framstår i dag. Betyr dette mer av det samme eller noe helt annet? Venstre må være langt mer konkrete for at vi skal kunne si om dette er et skritt i riktig retning eller ei. Først da kan vi ta debatten, sier hun til HK-Nytt.

– Hører ikke på folket

Handel og Kontor er svært negative til søndagsåpne butikker. Sundnes minner om at høringsrunden viser at HK ikke er alene.

– Folket vil ikke ha søndagsåpne butikker. Å legge opp til at butikkene får holde åpent sju dager i uka er ikke å høre på folket, sier hun.

19.08.2015
11:44
27.08.2015 20:00