JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
STENGT: Kristelig Folkeparti er garantisten for søndagsstengte butikker i den kommende stortingsperioden. Selv holdt de hviledagen hellig under valgkampen. Det var ingen bemanning av partiets valgbod på Karl Johans gate i Oslo.

STENGT: Kristelig Folkeparti er garantisten for søndagsstengte butikker i den kommende stortingsperioden. Selv holdt de hviledagen hellig under valgkampen. Det var ingen bemanning av partiets valgbod på Karl Johans gate i Oslo.

Lene Svenning

Flertall mot søndagsåpne butikker på Stortinget

Det blir neppe søndagsåpne butikker de nærmeste fire årene. Det sørger blant andre KrF for.
14.09.2017
12:20
14.09.2017 12:20

hk-nytt@lomedia.no

I forrige stortingsperiode var det store diskusjoner om søndagsåpne butikker. Regjeringspartiene ville endre loven som regulerer butikkenes åpningstider på søndager, slik at det ble fritt fram å holde dørene åpne alle dager i uka. I dag skal alle butikker holde søndagsstengt, med noen unntak.

Regjeringen trakk imidlertid forslaget etter en høringsrunde som ga dem mye motbør i denne saken. Enden på visa ble at Høyre og Fremskrittspartiet oppnevnte et utvalg som skal se på lovverket. Søndagsutvalget, som HK-leder Trine Lise Sundnes sitter i, skal levere sin rapport i desember.

LES OGSÅ: SAS-pilotenes streik er avblåst

Ikke flertall

Stortingsvalget på mandag har gitt en ny sammensetning av partiene i den lovgivende forsamlingen. Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, SV, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti har alle programfestet at de vil holde søndagen fri for handel.

Dette gleder Handel og Kontors leder Trine Lise Sundnes. Forbundet har i alle år kjempet mot nok en arbeidsdag for den ansatte i handelen.

– Flertallet mot søndagsåpne butikker er styrket i denne stortingsperioden sammenlignet med den forrige, fastslår hun.

KrF garantist?

Ifølge Dagbladet åpner KrF for å felle Solberg-regjeringen dersom den går inn for saker som KrF er imot. Det gjelder oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, liberalisering av alkoholpolitikken, tidlig ultralyd, aktiv dødshjelp - og søndagsåpne butikker.

– Det ville overraske meg dersom KrF solgte søndagen, sier HK-leder Sundnes.

Hun opplyser om at det regjeringsoppnevnte søndagsutvalget langt fra er ferdig med sitt arbeid.

– Det er for tidlig å si noe om konklusjonene. Vi skal se på et regelverk som kan stå seg for framtida, sier hun til HK-Nytt.

LES OGSÅ:

• Regjeringen vil utrede søndagsåpne butikker

14.09.2017
12:20
14.09.2017 12:20