Peggy til LO?

HKs 1. nestleder, Peggy Hessen Følsvik, kan være kandidat til LO-ledelsen.
03.10.2012
10:25
16.12.2013 20:22

lene.svenning@lomedia.no

I mai samles LO til kongress. Da skal det blant annet velges en ny ledelse. Dagens LO-leder Roar Flåthen går av for aldersgrensa, og de heteste kandidatene til dette vervet er de to nestlederne Tor-Arne Solbakken og Gerd Kristiansen.

Det blir imidlertid fire ledige plasser i den sju personers store ledelsen. Om en av nestlederne rykker opp, er det én plass som må fylles. Trine Lise Sundnes overtar som HK-leder etter kongressen, Ellen Stensrud tar ikke gjenvalg, og Bente Halvorsen har gått bort i løpet av perioden Det er forventet at Kristian Tangen fortsetter i ledelsen.

– Spennende å bli nevnt

Klassekampen spekulerer i dag i hvem som blir de nye fjesene i LO-ledelsen. En av de som blir nevnt er Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i Handel og Kontor.

– Pressen må bare spekulere, men valgkomiteen blir først valgt på LO-kongressen. Jeg avventer en eventuell henvendelse derfra. Men det er spennende å bli nevnt i en slik sammenheng, såpass kan jeg si, sier Følsvik til HK-Nytt.

De siste tre kongressperiodene har HK hatt to plasser i LO-ledelsen. Følsvik mener det er naturlig at forbundet fortsatt skal ha en plass her.

– Jeg mener absolutt at vi som LOs tredje største forbund skal være representert i LO-ledelsen, understreker hun.

Men om det blir henne selv eller andre som vil være HKs kandidat, vil Følsvik ikke svare på.

– Det er flere som kan være aktuelle, men det er en diskusjon som forbundsstyret må ta. Det har vi et halvt år på oss til å gjøre.

Flere kandidater

Ifølge Klassekampen pekes det også på flere andre kandidater til LO-ledelsen. Fellesforbundets Hans Christian Gabrielsen er en av dem, det er også Industri Energis Frode Alfheim. Erna Hagensen, leder i Norsk Arbeidsmandsforbund nevnes også som en mulig kandidat. Hennes forbund går med planer om å slå seg sammen med Industri Energi, Postkom og Transportarbeiderforbundet til sommeren. Blir sammenslåingen en realitet, vil det nye forbundet passere Handel og Kontor i størrelse.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

03.10.2012
10:25
16.12.2013 20:22