JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
STENGT: Slik har situasjonen vært for svært mange butikker i Oslo og Viken de siste månedene.

STENGT: Slik har situasjonen vært for svært mange butikker i Oslo og Viken de siste månedene.

Brian Cliff Olguin

Virke og HK frykter butikkdød i Oslo og Viken dersom det ikke lettes på koronatiltak

Store deler av detaljhandelen har vært stengt ned siden 23. januar i Oslo og Viken. Virke frykter butikkdød hvis ikke tiltakene lettes på. – En fortvilet situasjon for de ansatte, sier HK-leder Christopher Beckham.
22.04.2021
11:01
22.04.2021 11:01

hk-nytt@lomedia.no

Virke frykter også at folk slutter å ha tiltro til myndighetenes tiltak hvis dagens ordning fortsetter fram til sommeren. Hovedorganisasjonen ber om at all handel åpnes igjen som planlagt fra og med 26. april.

– At varene i de stengte butikkene i stedet må kjøpes på nett for så og hentes ut fra den lokale matbutikken, fremstår som meningsløst og er neppe det beste i relasjon til anbefalte smitteverntiltak, sier direktør i Virke Handel Harald Jachwitz Andersen til VG.

Les også: Melk, øl, snus og brus. Slik kan koronaåret oppsummeres for grensebutikkene

– Gode på smittevern

Tiltaksnivå A, som er det strengeste regionale tiltaksnivået for smittevern, skal ifølge regjeringen normalt vare i to til tre uker. 20 kommuner i Viken har hatt dette tiltaksnivået betydelig lenger. I Oslo er det også strenge lokale tiltak.

– Etter snart 13 måneder med pandemi er vi ikke kjent med at det har forekommet smittespredning i norske butikker og varehus. Varehandelen er svært gode på smittevern. Vi frykter dessverre at for mange varehandelsbedrifter kan en videre nedstenging bli for tung å bære, med nedleggelser og konkurs som konsekvens.

– Fortvilet situasjon

HK-leder Christopher Beckham deler Virkes bekymring.

– Butikkene har vært stengt over lang tid. Vi håper at nå som smittetallene er på vei ned at butikkene skal kunne åpne med gode smitteverntiltak, sier han.

Mange ansatte i detaljhandelen er permitterte.

– Det er en fortvilet situasjon. De ansatte ønsker å komme tilbake i arbeid så fort som mulig. Butikkene må snart åpne for at arbeidsplassene skal bestå.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

22.04.2021
11:01
22.04.2021 11:01