STENGER: Forsikringsselskapet vardia har bare ett kontor igjen når Hamar-avdelingen legges ned. Illustrasjonsbilde.

STENGER: Forsikringsselskapet vardia har bare ett kontor igjen når Hamar-avdelingen legges ned. Illustrasjonsbilde.

Håvard Sæbø

Vardia legger ned Hamar-kontoret

16 ansatte i forsikringsselskapet mister jobben.
01.11.2016
12:40
01.11.2016 12:40

lene.svenning@lomedia.no

I august fikk de ansatte i forsikringsselskapet Vardia beskjed om at noe måtte gjøres for å få orden på økonomien. Hamar-kontoret ble vurdert nedlagt. Nå er det bestemt, fra 1. november er de 16 ansatte oppsagt. Om en måned stenger kontoret for godt. De ansatte fikk tilbud om jobb på Vardias kontor i Porsgrunn, men det har alle som en takket nei til.

– Ingen av oss på Hamar er interessert i det. Det er for langt å reise, og det er kanskje ikke det mest stabile selskapet å jobbe i heller, sier Christian Hulleberg, HK-tillitsvalgt i Vardia på Hamar.

Fra fire til én avdeling

For ett år siden hadde forsikringsselskapet kontorer i Molde og i Sortland i tillegg til Hamar og Porsgrunn. Nå vil bare Porsgrunns-kontoret bestå, de andre avdelingene er lagt ned. I Molde mistet 10 jobben, i Sortland 80, mens 16 har blitt oppsagt på Hamar nå. Tidligere i høst var de om lag 25 ansatte på Hamar-kontoret, men flere har allerede funnet seg nytt arbeid.

Christian Hulleberg har forståelse for at Vardia legger ned Hamar-kontoret.

– Selskapet går med underskudd, og det må tas store grep for å komme på plussiden. Vi ser at Vardia må ned til én lokasjon, men det er selvfølgelig kjedelig at det er Hamar-kontoret som legges ned, sier den tillitsvalgte til HK-Nytt.

Vemodig

Også Kristoffer Bjaaland, hovedtillitsvalgt i Vardia, lokalisert i Porsgrunn, er lei for at nok et Vardia-kontor legges ned.

Også de ansatte i Porsgrunn har kjent på sparekniven. Her har åtte ansatte mistet jobben det siste året. Nå er det om lag 35 ansatte igjen i Porsgrunn.

– Det er synd at det måtte gå slik, på bekostning av de ansatte. Vi har prøvd å finne andre løsninger, men det har ikke vært mulig. Dette er vemodig, sier han.

Flere oppsigelser i vente

Bård Standal, administrerende direktør i Vardia, forsvarer nedleggingen av de tre kontorene.

– Vardia forsikring har hatt et altfor høyt kostnadsnivå, det er årsaken til det vi gjør nå, sier han.

Standal opplyser om at nedbemanningen heller ikke er over for Porsgrunnskontorets del. Vardia skal fortsatt kutte i salgsvirksomheten, men vil trenge flere som jobber med kundeservice. Derfor er det ikke klart hvor mange som vil måtte gå.

Les også: Vardia-ansatte frykter for jobbene sine

01.11.2016
12:40
01.11.2016 12:40