JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valget kan få konsekvenser for deg som jobber i butikk

Lene Svenning

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til HK-Nytt på epost til hk-nytt@lomedia.no
Innherred HK roper varsku: Butikkansattes arbeidstider kan bli endret.

Nok en gang har Høyre og Frp fremmet forslag om å utvide muligheten for søndagsåpne butikker, denne gang i Trondheim. Dette ble avvist av det rødgrønne flertallet i bystyret. Frp og Høyre mener at kundene skal få bestemme selv når de ønsker å handle.

Når vi ser på meningsmålinger at det muligens går mot borgerlig flertall i flere kommuner, er det på tide med et varsku når det gjelder søndagsåpen butikk. Er du klar over konsekvensene for dine arbeidstidsbestemmelser?

● Dersom din butikk får ha åpent på søndag innebærer dette også alle helligdager.

● Du har ikke krav på fri disse dager. Er du heldig kan leder gi deg fri, men du trekkes i lønn.

● Du kan ikke bruke feriedag, da ferieloven sier at ferie skal tas på virkedager.

● Det blir slutt på fridager i forbindelse med jul, påske, pinse, 1. og 17. mai og så videre. Hvert år.

● Arbeidsgiver kan faktisk til og med kreve at du kommer og jobber «din» søndag i sommerferien.

Alle ansatte i butikk må få anledning til å prioritere fritid med familie/venner uten økonomisk tap. Vi i Innherred Handel og Kontor ønsker dere et godt valg!