JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
BER OM SVAR: Anette Trettebergstuen er ikke fornøyd med at regjeringen lar bransjen omgå regelverket for søndagsåpne butikker. Arkivfoto.

BER OM SVAR: Anette Trettebergstuen er ikke fornøyd med at regjeringen lar bransjen omgå regelverket for søndagsåpne butikker. Arkivfoto.

Ole Palmstrøm

Trettebergstuen frykter snikinnføring av søndagshandel

Oslo (NTB): Nestleder i familie- og kulturkomiteen, Anette Trettebergstuen (Ap), frykter at søndagsåpne butikker er i ferd med å bli snikinnført. Hun ber regjeringen avklare sitt standpunkt.
06.04.2016
14:49
06.04.2016 14:49

Trettebergstuen har sendt skriftlig spørsmål til kulturministeren Linda C. Hofstad Helleland (H) om saken, etter at flere butikker begynt å tøye grensene for søndagsåpne butikker, skriver Vårt Land.

– Helleland må svare på hva slags utvikling hun ønsker, og hun må klargjøre hva regelverket er. Det er ikke opp til bransjen selv å definere dette. Arbeiderpartiet ønsker ikke en utvikling hvor stadig flere åpner og det blir en snikinnføring, sier Trettebergstuen.

Rema 1000 har i det siste valgt å satse på søndagsåpne butikker hvor de lovlige 100 kvadratmeterne er avgrenset med sperrebånd. Bakgrunnen er at politiet henla kjedens anmeldelser mot konkurrerende butikker som ble beskyldt for å drive i strid med forskriftene for søndagshandel.

– Vi vil vite hva regjeringen tenker om det som skjer. De rir to hester, lar regelverket skli ut og lar bransjen omgå regelverket. Samtidig sier de at de etterkommer KrFs ønske om ikke å åpne for generelt søndagsåpent, legger hun til. (©NTB)

06.04.2016
14:49
06.04.2016 14:49